Meld uw kwaliteitshout aan voor de 27e Rondhoutveiling

Publicatiedatum: 11 november 2022

Heeft u opvallende stammen van bijzondere kwaliteit? Meld het hout dan aan voor de Nederlandse Rondhoutveiling op 25 februari 2023. U krijgt een betere prijs voor uw hout en geeft het bovendien een duurzame bestemming. De eindproducten gaan doorgaans nog generaties mee, waarbij ook de opgevangen CO2 opgeslagen blijft in het hout. Aanmelden kan tot 23 december 2022.

Ieder jaar organiseren de Bosgroepen de Nederlandse Rondhoutveiling. In 2023 gebeurt dit al voor de 27e keer. Het is dé ontmoetingsplek voor kopers en verkopers van ons beste hout.
Pieter Westerhof, coördinator: “Nederland heeft prachtig kwaliteitshout. Met deze veiling laten we dat zien. Mensen die speciaal hout zoeken, zoals kunstenaars, meubelmakers en mastenmakers, vinden het hier. Zo geven we hout meteen een duurzame bestemming. Bovendien blijkt de houtveiling een prima manier om een hogere prijs voor kwaliteitshout te krijgen. De afgelopen edities gingen met name eik en noot voor recordprijzen weg. Dit jaar hebben we een nieuwe plek om het hout te tonen. We blijven in de gemeente Arnhem, dichtbij de oude locatie. De rolbaan zijn we momenteel aan het inrichten.”

De Rondhoutveiling groeit nog ieder jaar. Tijdens de afgelopen editie 2022 ging 980 kuub hout onder de hamer voor een gemiddelde prijs van €276,68 per m³.

Hout aanmelden

Wilt u hout verkopen? Geschikt voor de Rondhoutveiling zijn bomen van hoge kwaliteit die bijvoorbeeld opvallen door soort, stamdikte, noestvrije onderstam of juist door hun grillige vorm. U kunt hout aanmelden tot 23 december 2022.  Dat kan met het formulier op de website. Wij beoordelen de aanmelding en nemen zo spoedig mogelijk daarna contact met u op. Bij vragen kunt u contact opnemen met Pieter Westerhof, via p.westerhof@bosgroepen.nl of mail naar houtveiling@bosgroepen.nl.

Hoe dat eruit ziet, al dat hout verzameld op de rolbaan, ziet u in dit filmpje.

labels: , ,

gerelateerd