Koen Beumers gestart als projectmedewerker Limburg

Publicatiedatum: 9 april 2021

Begin april verwelkomden we Koen Beumers binnen team Limburg. Hij stelt zich hier graag even aan u voor:

“26 jaar geleden werd ik geboren in de ‘hoofdstad’ van het Groene Hart, Woerden. Hier ben ik ook opgegroeid, waarna ik naar het oosten van het land ben gegaan om in Velp aan de opleiding Bos- en natuurbeheer te beginnen. Na een halfjaar stage bij het Forstamt van Tuttlingen, Baden-Württemberg, ben ik samen met mijn vrouw en kind in Vaals geland”.

Van hieruit voerde Koen in opdracht van Klement Rentmeesters, ter afsluiting van zijn opleiding een onderzoek uit naar de toekomstbestendigheid en biodiversiteit van de landschappelijke beplanting bij Landgoed Kasteel Puth.

“Daarna ben ik gestart als projectleider bij natuuraannemer RANOX, vertelt Koen verder. Een leuke baan waar ik verantwoordelijk was voor de uitvoering en realisatie van verschillende natuurontwikkelings- en beheerprojecten. Waaronder de bestrijding van invasieve exoten, aanleg van amfibiepoelen, aanleg van nieuw bos en mitigerende maatregelen voor verschillende doelsoorten. Van acquisitie tot het begeleiden van de uitvoering en van offreren tot factureren”.
“Hoewel ik deze baan met veel plezier deed, kwam ik tot de conclusie dat dit werk te ver van mijn echte passie stond; bosbeheer. Dat is ook mijn intrinsieke motivatie om bij de Bosgroep aan de slag te gaan. In deze baan kan ik me verder ontwikkelen tot expert op het gebied van bosbeheer en zo bijdragen aan toekomstbestendig en efficiënt beheer van de bosgebieden van onze leden”.

De komende tijd zal Koen zich voornamelijk gaan richten op werkzaamheden binnen het reguliere beheer in de beheerovereenkomsten. Daarnaast zal hij een bijdrage leveren aan de voorbereiding van de plantprojecten die in het najaar gaan spelen. Het aandachtsgebied zal Zuid-Limburg zijn, met uitstapjes naar midden en noord Limburg.

labels: