Heleen de Jonge gestart als projectmedewerker regio Noord-Oost Brabant

Publicatiedatum: 10 maart 2021

Begin maart verwelkomden we Heleen de Jonge binnen het team van regio Noord-Oost Brabant, waar ze aan de slag gaat als projectmedewerker bosbeheer. Een eerste kennismaking:

“Als kind was ik al veel buiten te vinden en dan voornamelijk in het bos of in klimbare bomen”, vertelt Heleen.

Toch koos ze in haar studie eerst nog voor de richting milieuwetenschappen, voordat ze uiteindelijk terecht kwam bij Bos- en Natuurbeheer in Wageningen. Het is echter juist die omweg via Milieuwetenschappen, die heeft gezorgd voor een blijvende en nu zeer relevante interesse in de invloed van het veranderende klimaat op de Nederlandse bossen.

“Ik vind het bossysteem op zich intrigerend en dat leidde ook tot mijn specialisatie in Nederlands en Europees bosbeheer. Maar ook mijn fascinatie voor hout is altijd een grote motivator geweest. Ik werk zelf graag met hout, net als mijn vader, die hobbymeubelmaker is. Daarnaast speel ik al mijn hele leven op (houten) muziekinstrumenten en heb ik me verdiept in hoezeer houtkwaliteit een rol speelt in de uiteindelijke kwaliteit van een instrument. Daardoor ben ik binnen het bosbeheer ook erg geĆÆnteresseerd in houtproductie van hoge kwaliteit. Want mooi hout zorgt niet alleen voor mooie producten, maar ook nog eens voor een langdurige koolstofvastlegging en een groeiend respect van de samenleving voor bomen en bossen. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om de bossen in de regio goed te leren kennen en bij te dragen aan mooie, klimaatrobuuste bossen”.

Van harte welkom Heleen!