Groot aantal inschrijvingen kennisdag eco2eco

eco2eco kennisdag

Publicatiedatum: 23 juni 2017

Volop interesse in eco2eco kennisdag ‘kwaliteitshout uit topnatuur’

Volgende week is het zover! De eco2eco kennisdag op 29 juni! Samen met onze partners nemen we deze dag ruim 160 deelnemers uit alle hoeken van de houtmarkt mee in de eerste bevindingen binnen het project. Hoe kunnen economie en ecologie dan inderdaad hand in hand gaan? Welke kansen zijn er en hoe kun je daar met uitgekiend bosbeheer op inspelen? Het belooft een bijzonder interessante en waardevolle dag te worden met dit gevarieerde deelnemersveld en een divers aanbod workshops en presentaties.

De laatste voorbereidingen

Op dit moment is het projectteam van eco2eco druk bezig met de laatste voorbereidingen, waaronder het indelen van alle deelnemers in de workshops. Iedereen die zich heeft ingeschreven krijgt voorafgaand aan de kennisdag nog een bevestigingsmail met de belangrijkste informatie. Voor degenen die er niet bij kunnen zijn: in de volgende nieuwsbrief vindt u een impressie van de dag en later in het project volgt er nog een kennisdag!

Eco2eco in het kort

Eco2eco is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband waarbinnen Bosgroep Zuid Nederland een van de partners is. In het project werken Vlaamse en Nederlandse partners aan een hogere economische en ecologische waarde van de bossen in de grensregio Vlaanderen- Nederland. In dit driejarige project willen de partners aantonen dat economie en ecologie in de bosbeheersector hand in hand gaan. Dat betekent concreet: duurzaam bosbeheer waarin het mogelijk is natuurdoelen te realiseren én tegelijkertijd economisch interessant kwaliteitshout te oogsten. Eco2eco wordt gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer informatie over eco2eco is te vinden op de website.

labels: , ,

gerelateerd