Fijne feestdagen en een prachtig 2020!

Publicatiedatum: 13 december 2019

Nog een week en dan is het alweer kerstvakantie! Een goed moment om u bijzonder fijne feestdagen te wensen, een prachtige jaarwisseling en natuurlijk alvast een heel goed en gelukkig 2020! Bij deze eindejaarsgroet zeker ook een extra woord van dank aan onze leden, partners en stakeholders, voor de prettige samenwerking en het vertrouwen dat we in 2019 wederom mochten ontvangen. We kijken ernaar uit om in het nieuwe jaar weer samen te werken aan het beheer, behoud, herstel en de ontwikkeling van bos en natuur!

En het belooft opnieuw een heel mooi en interessant jaar te worden, gezien de waardevolle en boeiende werkzaamheden en projecten die op de planning staan in 2020. Denk bijvoorbeeld aan de revitalisering bestaande bossen, aanleg nieuw bos, ven- en heideherstel en onze inzet om bedreigde flora en fauna te behouden. Meer en meer belangrijke partners en stakeholders ervaren duidelijk het belang en de noodzaak om in te zetten op het herstel, behoud en toekomstbestendig maken van bos en natuur. Dat urgentiebesef zorgt voor mooie kansen om samen met onze leden, via (subsidie)projecten belangrijke (herstel)maatregelen te realiseren. Zowel op lokaal en regionaal niveau als Europees, via programma’s zoals POP3, eco2eco, Leefgebieden en de Vennenprojecten. Maar ook het Manifest Klimaatrobuuste landgoederen en de samenwerking met FSC en VolkerWessels bieden kansen. Deze laatste is een primeur, waarbij we met geld uit het bedrijfsleven heel goed werk kunnen verrichten op gebied van klimaatbestendig bosbeheer! Naast de reeds genoemde projecten lopen er bovendien ook meerdere nieuwe projectaanvragen, waar we later meer over zullen vertellen.

Kortom, we zien volop mogelijkheden om onze expertise en ervaring in te blijven zetten, en samen met onze leden, partners en stakeholders waardevolle en steeds vaker cruciale (herstel)maatregelen en werkzaamheden te realiseren, die helpen bij het beheer van de bos- en natuurgebieden van onze leden. Iets om naar uit te kijken dus! Maar nu eerst genieten van de feestdagen en het nieuwe jaar inluiden! Graag tot volgend jaar!

Namens alle collega’s van Bosgroep Zuid Nederland,

Arno Neijts,

Directeur Bosgroep Zuid Nederland

p.s.

Tijdens de feestdagen zijn er aangepaste openingstijden. Van maandag 23 december tot en met 1 januari is ons kantoor gesloten en zijn we telefonisch niet bereikbaar. Vanaf 2 januari staan we graag weer voor u klaar.

labels: ,