Uniek ‘Feest op het ecoduct!’

Feest op het ecoduct

Publicatiedatum: 16 augustus 2016

Op zondag 28 augustus 2016 was er het unieke ‘Feest op het Ecoduct!’ in Postel (bij Mol, België). Het ecoduct Kempengrens, op de grens tussen Nederland en Vlaanderen is normaal gezien exclusief voor planten en dieren, maar op zondag 28 augustus traden 1500-2000 bezoekers bij uitzondering in hun sporen!

 

Ecoduct Kempengrens

Wie over de A67 (E34) richting België rijdt, passeert bij Postel het Ecoduct Kempengrens. Jarenlang werden hier waardevolle natuurgebieden door deze snelweg van elkaar afgesneden. Maar sinds de opening van het ecoduct in november 2014, vinden tal van dieren er een veilige oversteekplaats naar naburige bos- en natuurgebieden. Veilig voor hen én voor het verkeer op de A67/E34. Op zondag 28 augustus kon men van dichtbij kennismaken met deze ‘natuurbrug’ tijdens een groots evenement voor klein en groot. Voor één dag trad men in de sporen van de dieren . Te zien was niet alleen welke dieren er gebruik maken van het ecoduct, je leerde ook welke maatregelen er genomen zijn om van het ecoduct een echte brug voor planten en dieren te maken. De hele namiddag hebben jong en oud beleefd hoe het is om als dieren het ecoduct over te steken. Ook de partners die betrokken waren bij de bouw van het ecoduct, stelden zich die dag voor.

Tekening in ruil voor één strip Suske en Wiske ‘De Beestige Brug’

Met een tekening van dieren die de ‘brug’ nemen kon men deze ruilen voor het stripboek ‘De beestige brug’ van Suske en Wiske.

 

Het programma.

De foto’s

Feest op het ecoduct

 

labels: ,

gerelateerd