De kerktrap in Meijel, gemaakt van lokaal hout, is klaar!

Publicatiedatum: 30 juni 2020

Het reguliere bosbeheer van de gemeente Peel en Maas is gefocust op de realisatie van een hogere biodiversiteit en meer groeiruimte en stabiliteit. Dat betekent dat er soms een aantal bomen weg moeten. Eind september 2019 werden er tijdens de Méélse Zaagdagen een 60-tal bomen geveld. Het hout dat daarbij vrijkwam, kreeg een mooie en duurzame lokale bestemming. Het kwaliteitshout is gebruikt voor de renovatie van de trap in de lokale kerk en het resthout werd verdeeld onder de inwoners van de gemeente. 

Gedragen door vrijwilligers

Een mooi voorbeeld van een duurzame toepassing van het hout en tegelijk ook hoe een lokaal initiatief tot iets heel bijzonders kan uitgroeien!

Het project is namelijk een samenwerking van het Dorpsoverleg Meijel en Bosgroep Zuid Nederland, en werd gedragen door vrijwilligers. Eigenaar gemeente Peel en Maas en het groenplatform Peel en Maas waren ook nauw betrokken bij de totstandkoming van het project.

De nieuwe trap is klaar!

De renovatie van de trap van de kerktoren was hard nodig, want de oude trap was niet veilig meer. Inmiddels is de nieuwe trap klaar en kunnen de Meijelse inwoners en de vele bezoekers weer volop genieten van het mooie uitzicht over het Peeldorp, dat vanuit de toren te bewonderen is.

Hieronder een filmpje van de nieuwe kerktrap:

labels: , ,

gerelateerd