‘Bosgroepen SNL-portaal’ geeft leden snel en makkelijk inzicht in SNL-gegevens

Publicatiedatum: 8 juli 2020

Een groot deel van onze leden regelt de Subsidie Natuur- en landschapsbeheer (SNL) via de Bosgroepen. Omdat we hen graag snel en makkelijk een goed inzicht willen geven in de SNL-gegevens, ontwikkelen we momenteel een online SNL-portaal. Een website, waarop onze SNL-leden straks via een speciale inlogprocedure hun eigen SNL-gegevens online in kunnen zien. Het is dan ook mogelijk om handige rapportages te downloaden. Om er zeker van te zijn dat we de juiste gegevens gebruiken, ontvangen onze SNL-leden binnenkort een brief per post, met het verzoek ons de benodigde gegevens ter bevestiging te e-mailen.

Veiligheid en privacy gewaarborgd

Een dergelijk online portaal vraagt om een goede, zorgvuldige beveiliging, waarbij de privacy optimaal gewaarborgd is. Daarom werken we met een speciale inlogprocedure, waarbij we het e-mailadres aan het portaal koppelen via een persoonlijke verificatiecode die u van ons ontvangt. Zo krijgen alle leden straks veilig toegang tot de eigen gegevens. Het is mogelijk om meerdere mensen toegang te geven tot de SNL-gegevens van een terrein. Bijvoorbeeld een beheerder of rentmeester. Dit kan het SNL-lid dan aangeven in de bevestigingsmail. In de brief die de SNL-leden ontvangen, staat alles uitgelegd.

Graag reageren voor 15 augustus

Wij vragen alle leden met SNL vriendelijk om voor 15 augustus te reageren op de brief, zodat we alle gegevens voorafgaand aan de lancering van het SNL-portaal kunnen koppelen. Zo hebben de leden ook meteen toegang tot de gegevens, als het portaal online gaat. Het is niet erg als iemand pas later reageert, maar het kan dan wel wat langer duren voordat men toegang heeft, in verband met de verwerkingstijd.

Het SNL-portaal in vogelvlucht

In het SNL-portaal is straks te zien welke SNL-aanvragen men heeft lopen, waar de beheertypen liggen en op welke bedragen men recht heeft per subsidieaanvraag, of in totaal. Daarnaast zal het mogelijk zijn om rapportages te downloaden, zoals overzichtsrapportages, kaartbijlagen per SNL-aanvraag en een overzichtstabel van beheereenheden en daarbij behorende oppervlaktes en tarieven. Het SNL-portaal zal naar verwachting half september 2020 online gaan.

Heeft u nog vragen?

Ieder SNL-lid dat zijn of haar e-mailadres bij ons bevestigd heeft, ontvangt later een uitgebreide uitleg over hoe het SNL-portaal precies werkt. Daarin staat ook alle informatie over de inlogprocedure. Mochten er vooraf vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op via snlportaal@bosgroepen.nl.
We kijken ernaar uit om het SNL-portaal binnenkort met trots te presenteren.

labels: ,

gerelateerd