BOSECO.NL biedt oplossingen en handvatten voor duurzaam bosbeheer op zand

Publicatiedatum: 29 augustus 2018

Door onderzoeken en praktijktesten hebben we door de jaren heen bijzonder veel kennis en ervaring opgedaan op bosecologisch gebied. Die unieke combinatie van onderzoek en praktijk zo dicht bij elkaar, zorgt ervoor dat we nieuwe inzichten uit onderzoek gemakkelijk kunnen toepassen en testen in de praktijk. Denk aan kennis over bodemverbeterende boomsoorten, factoren die het succes van de aanplant van plantsoen bepalen of het creëren van structuur in het bos. Zo wordt ook duidelijk waar nader onderzoek nodig is. Kortom, een mooie wisselwerking tussen de bosecologen en de beheerders binnen de Bosgroep.

Verbeteren van de kwaliteit van onze bossen

Veel boseigenaren lopen tegen dezelfde problemen op; verdroging, verzuring, bodemdegradatie etc. Daarom hebben we met steun van de provincie Noord-Brabant de nieuwe website www.boseco.nl opgezet. Hier bieden we op basis van onderzoeksresultaten en onze kennis en ervaring in het veld, praktische oplossingen en handvatten voor deze veelvoorkomende problemen. Het doel is om de kwaliteit van de bossen te verbeteren.

Problemen, oplossingen en aan de slag

Op boseco.nl komen een groot aantal onderwerpen aan bod. Ze zijn gerangschikt in de drie hoofdonderwerpen ‘problemen’; ‘oplossingen’ en ‘aan de slag’, waar we mogelijke maatregelen beschrijven. De informatie is nu nog voornamelijk gericht op bosbeheer op zandgronden. De achterliggende publicaties zijn ook in te zien, voor degenen die meer willen weten.

De komende tijd vullen we deze website nog verder aan, onder andere met nieuwe publicaties, allemaal eenvoudig te vinden via de zoek-functie.
Neem eens een kijkje op boseco.nl! En mochten er naar aanleiding van een onderwerp of publicatie nog aanvullende vragen zijn, of bent u benieuwd bent naar de mogelijkheden op uw terrein(en)? Neem dan gerust even contact met ons op.

 

labels: