Boomfeestdag 2015

Publicatiedatum: 23 maart 2015

Op 18 maart was er weer de nationale boomfeestdag. Een gelegenheid waarbij kinderen buiten aan het werk gaan en kennis maken in en met de natuur. Ook dit jaar heeft de Bosgroep in verschillende gemeenten een rol gespeeld.

Bij deze boomfeestdag zijn in totaal ruim 7.000 bomen en struiken geplant. Er zijn loofbomen (o.a. eik, beuk en kastanje), naaldbomen (o.a. lariks en levensboom (conifeer)) en struiksoorten (o.a. lijsterbes, gewone vlier, brem en hazelaar) geplant.

In sommige gemeenten leverde de Bosgroep alleen het plantgoed, maar in de meeste gemeenten verzorgt de Bosgroep jaarlijks de hele dag, inclusief voorbereiding en nazorg. Dat betekent dat de Bosgroep indien nodig ook zorgt voor het verwijderen van de oude opstand, bodembewerking, het boren van plantgaten en het achteraf nalopen van de geplante bomen en struiken. En natuurlijk is personeel van de Bosgroep op de dag zelf aanwezig om de kinderen te begeleiden bij het planten van hun boom.

Mede door de inzet van de kinderen zullen zich in de komende jaren mooie gevarieerde bossen, bosranden en bosschages ontwikkelen!

labels: , ,

gerelateerd