Bijzonder fijne feestdagen en een prachtig 2019!

Publicatiedatum: 18 december 2018

De laatste dagen van dit jaar tikken weg; nog een week en dan is het alweer kerst!  We kijken terug op een boeiend en geslaagd 2018, waarin we samen met onze leden en partners weer héle mooie dingen hebben kunnen realiseren. Teveel om allemaal op te noemen, maar we nemen u graag mee voor een kleine terugblik!

Zo werden onze POP3 aanvragen goedgekeurd, wat resulteerde in ruim 6 miljoen subsidie, waarmee we in 5 projectgebieden aan de slag kunnen met het herstel van natuur en biodiversiteit. We brachten 250 ton steenmeel op met een helikopter om de bodem op de Lieropse heide te helpen herstellen, zonder het terrein te hoeven verstoren met groot materieel. We realiseerden diverse vennenprojecten en we plantten vele nieuwe boompjes en struiken, die een cruciale rol gaan spelen in de toekomst van onze bossen. We tekenden de ‘Greendeal voedselbossen’ en wonnen de HAS award 2018! Naast de samenwerking met onze Vlaamse partners binnen eco2eco, waren we dit jaar ook actief binnen de grensoverschrijdende samenwerking vlucht- en calamiteitenroute Meinweg. Ook over de grenzen weten we elkaar dus steeds beter te vinden met dat ene gemeenschappelijke doel: Het beheren, ontwikkelen én herstellen van bos en natuur. Het zijn slechts een paar van de mooie resultaten en momenten die 2018 bracht.

Samen

Dit soort projecten en werkzaamheden zijn mede mogelijk dankzij de nauwe samenwerking met onze leden én de steun van provincies, Europa en andere belangrijke partners. Hierdoor kunnen we niet alleen hele waardevolle dingen doen, we bouwen tegelijk aan onze kennis en ervaring, waardoor we een optimale sparringpartner kunnen zijn. Zowel voor onze leden, als voor partners zoals provincies, onderzoeks- en kennisinstituten en collega’s uit het werkveld.

Bouwen aan duurzaamheid

Ook op gebied van duurzaamheid timmerden we in 2018 aan de weg. Waaronder via de realisatie van een eigen zonneveld, die ons volledig kan voorzien van de energie die we nodig hebben. En ook de eerste elektrische auto’s zijn besteld! Wordt vervolgd dus, in 2019!

2019 veelbelovend

Naast een terugblik, kijken we in deze tijd van het jaar natuurlijk ook graag even vooruit. Voor 2019 zit er ook weer van allerlei moois en interessants in het vat! Waaronder weer diverse projecten, waaronder binnen het programma ‘Leefgebieden bedreigde soorten’,  van de provincie Noord-Brabant. En ook de POP3 projecten krijgen in 2019 een vervolg. Ons symposium over voedselbossen en agroforestry ‘Landbouw en natuur; samen voor een duurzaam buitengebied’ op 31 januari! De afrondende Kennisdag van eco2eco op 4 april, waar alle opgedane kennis en inzichten van 3 jaar eco2eco aan bod komen. En nog zoveel meer. Via onze nieuwsbrief, website en social media, vertellen we er u regelmatig over.

Maar nu eerst….

Maar eerst is het tijd om te gaan genieten van de feestdagen. In deze laatste week van het jaar is ons kantoor gesloten vanaf 24 december. Woensdag 2 januari zijn wij weer telefonisch bereikbaar en staan we weer graag voor u klaar.

Namens het hele team van Bosgroep Zuid Nederland, wens ik u via deze weg graag een bijzonder fijne Kerst, een mooie jaarwisseling en alvast een prachtig Nieuwjaar! Op naar weer een mooie samenwerking in 2019!

Hartelijke groet,

Arno Neijts
Directeur Bosgroep Zuid Nederland

 

labels: