27 september Beheerdersdag; de kaartverkoop gestart!

Publicatiedatum: 26 juni 2019

Beheerdersdag 27 september zoomt in op boeiende en actuele thema’s

Op 27 september is de 11e Beheerdersdag, ook dit keer op landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Een dag vol actualiteit over beheer van bos, natuur en landschap in Nederland. Het belooft weer een gevarieerd programma te worden met boeiende lezingen, workshops en excursies. Uiteraard is er voldoende ruimte om ontspannen te netwerken. Absoluut een bijeenkomst om niet te missen voor iedereen met een interesse in bos en natuur.

Deze editie kent twee speciale thema’s:

  • Klimaat & Droogte
  • Natuur & Landbouw

Een tipje van de sluier….
Zo zullen Wageningen Environmental Research en Probos iedereen bijpraten over klimaatslim bosbeheer. Vertellen de Bosgroepen en Natuurmonumenten alles over de effecten van droogte op bossen en beken. Komt voedselbos-pionier Wouter van Eck samen met Fransjan de Waard alles uitleggen over de praktische ins and outs van voedselbosbouw. En vertelt het Zeeuws Landschap u over de ervaringen uit een praktijkproef voor boerenlandvogels. Maar er komen nog veel meer onderwerpen aan bod! Zoals de beslisboom Amerikaanse vogelkers, handhaving in het buitengebied (denk aan  afvaldumping, stroperij, etc.) en de wolf in Nederland. Een zeer gevarieerd programma dat inspeelt op de laatste actualiteiten en nieuwste kennis.

Kaartverkoop gestart

Wilt u er ook zeker bij zijn? Bestel dan snel uw kaartje, want vanwege de omvang van de locatie is er een maximum aantal deelnemers ingesteld. Een ticket kost 40 euro voor studenten en voor leden en medewerkers van organisaties die partner zijn van de Beheerdersdag. Voor overige deelnemers kost een ticket 55 euro. U bestelt en betaalt uw ticket(s) eenvoudig online. Na betaling krijgt u een e-ticket en een factuur per e-mail toegezonden. Naast boeiende presentaties is de dag ook uitstekend verzorgd. Zo krijgt u koffie en thee, een heerlijke lunch en een borrel aangeboden. Bovendien zijn er allerlei informatiestands van organisaties die werkzaam zijn in het werkveld.

Het resultaat van samenwerken

De Beheerdersdag wordt georganiseerd door de Bosgroepen en de VBNE, samen met diverse partners: LandschappenNL, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, FPG, OBN, de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters, de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, Probos, de Koninklijke Nederlandse Bosbouwvereniging, Colland, Natuurnetwerk Gemeenten en het Rijksvastgoedbedrijf.

Meer weten?

Op de website van de Beheerdersdag vindt u alle informatie en alle informatie over de Beheerdersdag. De organisatie actualiseert de informatie over het programma en de activiteiten doorlopend! Het is dus goed om de website in de gaten te houden als u nieuwsgierig bent.

Het Vakblad Natuur, Bos en Landschap brengt in september zoals ieder jaar weer een Beheerdersdagspecial uit. De Beheerdersdag is ook te volgen via Twitter (@_Beheerdersdag en #Beheerdersdag).

Wilt u graag aanwezig zijn met een stand op onze infomarkt of wilt u adverteren? Kijk dan op de sponsorpagina.

Hieronder ziet u een filmpje over de aanstaande 11e Beheerdersdag, met gastheer Frans van Verschuer, eigenaar van Landgoed Mariënwaerdt, en Gerard Koopmans, projectleider bij de Beheerdersdag en de Bosgroepen.

labels: , , , , ,

gerelateerd