Archief actueel bosgroep Zuid Nederland

26 september 2018Klimaatbijeenkomsten: maatregelen extra CO2 vastlegging in Nederlands bos- en natuurbeheer

Op donderdag 1 en 8 november organiseren de Federatie Particulier Grondbezit, de Bosgroepen en de VBNE twee bijeenkomsten over maatregelen om extra... (...)

20 september 2018Bosgroepen tekenen Greendeal Voedselbossen

Robuustere ecologische verbindingszones, een duurzamer landelijk gebied en bufferzones bij natuurnetwerken met behulp van voedselbossen en/of... (...)

3 september 2018Save the date: Kennisdag eco2eco 4 april 2019

Het laatste jaar van project eco2eco is begin juni van start gegaan. Dat betekent ook dat het projectteam stilaan begint met het voorbereiden van de... (...)

29 augustus 2018BOSECO.NL biedt oplossingen en handvatten voor duurzaam bosbeheer op zand

Door onderzoeken en praktijktesten hebben we door de jaren heen bijzonder veel kennis en ervaring opgedaan op bosecologisch gebied. Die unieke... (...)

27 augustus 2018Eerste fase ‘POP3-nachtvlindermonitoring’ afgerond

Via de POP3 projecten werken we in Brabant aan een kwaliteitsimpuls van droge bossen op de arme, verzuurde zandgronden. Door de inbreng van boom- en... (...)

21 augustus 2018Nog minimaal 50 gezonde essen nodig voor onderzoek

De essentaksterfte laat zien dat slechts een zeer klein deel van de essen opgewassen is tegen het invasieve vals essenvlieskelkje. Vorig jaar vroeg... (...)

21 augustus 2018Twee nieuwe projectleiders van start

Deze zomer mochten we twee nieuwe projectleiders verwelkomen. We stellen ze graag even voor: Karin van Steenwijk-Bolle Karin is aangesteld als... (...)

14 augustus 2018Volop aandacht voor onze projecten in de Brabantse bossen

Dat de Brabander bossen belangrijk vindt bleek wel uit de aandacht van alle media voor de geplande werkzaamheden binnen de POP3 projecten.... (...)

13 augustus 2018Uitnodiging Regiobijeenkomst 4 oktober 2018 in Asten

Kennis delen Uitnodiging regiobijeenkomst Bosgroep Zuid Nederland op 4 oktober 2018, in Asten Bosgroep Zuid Nederland nodigt u hierbij van... (...)

3 juli 2018Jos Jansen nieuwe directeur Unie van Bosgroepen

Met ingang van 1 augustus 2018 wordt Jos Jansen directeur a.i. bij de Unie van Bosgroepen. Hij volgt Ben Huisman op, die directeur wordt bij... (...)