Archief actueel bosgroep Zuid Nederland

30 juni 2020De kerktrap in Meijel, gemaakt van lokaal hout, is klaar!

Het reguliere bosbeheer van de gemeente Peel en Maas is gefocust op de realisatie van een hogere biodiversiteit en meer groeiruimte en stabiliteit.... (...)

23 juni 2020Permanente kwadraten helpen bij de monitoring van herstelmaatregelen

Om de effecten van (herstel)maatregelen en werkzaamheden door de jaren heen goed te volgen en in kaart te brengen, is een zorgvuldige monitoring... (...)

22 juni 202030 jaar Bosgroep Zuid Nederland: Van ‘vriendenclub’ vol passie naar bevlogen professionele natuurpartner

De Bosgroepen bestaan 30 jaar! Een jubileum waar we graag samen met u bij stilstaan. Ondanks dat we in dit jubileumjaar zo onverwachts geconfronteerd... (...)

12 juni 202024 juni online werksessie Nationale Bossenstrategie voor gemeentes

Zoals u wellicht weet, werken de provincies en het ministerie van LNV momenteel aan het opstellen van de Nationale Bossenstrategie. Het gaat hierbij... (...)

3 juni 2020Uitnodiging 41e algemene ledenvergadering Bosgroep Zuid Nederland

Beste leden van Bosgroep Zuid Nederland, Het is een vreemde tijd om een algemene ledenvergadering (ALV) te organiseren, gezien de situatie en alle... (...)

29 mei 2020Bouwstenen coronaprotocol natuurterreineigenaren beschikbaar

Inmiddels zijn er diverse coronaprotocollen die werk en ondernemen in corona-tijd mogelijk moeten maken. De protocollen hebben als doel de... (...)

29 mei 2020Het bos in met: Martijn Jansen

In deze rubriek gaan we het bos of veld in met een lid of medewerker van de Bosgroepen. Aan de hand van vijf vragen leren we meer over bijvoorbeeld... (...)

28 mei 2020SNL-nieuws: uitbetalingen in 2020, veldcontroles en webportaal

Uitbetalingen subsidies SNL in 2020 Gewoontegetrouw betaalt de Unie van Bosgroepen in de maand mei de beheersubsidie SNL door aan de deelnemers van... (...)

28 mei 2020Algemene ledenvergadering van 25 juni zal online plaatsvinden

De algemene ledenvergadering van 25 juni zal in verband met Corona online plaatsvinden. Alle leden ontvangen binnenkort een uitnodiging voor deze... (...)

26 mei 2020Agroforestry: bomen en struiken inzetten voor duurzame (voedsel)productie biedt kansen!

Op steeds meer plekken in Nederland plant men bomen en struiken die voedsel of andere waardevolle producten opleveren. Denk aan walnoten, hazelnoten,... (...)