Archief actueel bosgroep Zuid Nederland

7 april 2020Eerste eikenprocessierupsen uit het ei, brandharen vanaf half mei

De eerste eikenprocessierupsen zijn uit hun eitjes gekomen. Bij een normaal verloop van de temperatuur zullen ze halverwege mei brandharen krijgen.... (...)

6 april 2020Vacature: wij zoeken een Projectleider Bos & Natuur (liefst 0,8-1,0 fte)

Bosgroep Zuid Nederland is een coöperatie van en voor eigenaren van bos- en natuurterreinen. Wij hebben ruim 428 leden in de provincies Limburg,... (...)

31 maart 2020Voortgang Bossenstrategie

Het ministerie van LNV en provincies werken momenteel aan het uitvoeringsprogramma voor hun gezamenlijke Bossenstrategie. Daar betrekken ze andere... (...)

31 maart 2020Bosgroepen supporter Deltaplan biodiversiteitsherstel; natuurverlies ombuigen naar herstel!

De afname van de rijkdom aan dieren en planten gaat snel; zowel zichtbaar als onzichtbaar. De impact boven de grond, in de bodem én onder het... (...)

26 maart 2020Bos- en natuurbeheer in tijden van het Coronavirus COVID-19

De impact van het Coronavirus COVID-19 is enorm. Het raakt ons allemaal. Met de gezondheid van iedereen voorop, proberen we in Nederland om het... (...)

25 maart 2020Noor de Laat nieuwe projectmedewerker bos en natuur Limburg

In maart is onze nieuwe collega Noor de Laat gestart als projectmedewerker bos en natuur voor de regio Limburg. We stellen haar zoals gebruikelijk... (...)

23 maart 2020Hoe ziet een bos van de toekomst eruit?

Vroege Vogels verslaggever Henny Radstaak bezocht onlangs met onze collega’s van Bosgroep Midden Nederland Gerard Koopmans en Dennis Lindenbergh,... (...)

23 maart 2020Het bos in met… Chris Sandkuijl, gemeente Valkenswaard

In deze rubriek gaan we het bos of veld in met een lid of medewerker van de Bosgroepen. Aan de hand van vijf vragen leren we meer over een specifiek... (...)

17 maart 2020Broedvogelmonitoring: alleen voor vroege vogels

Een uur voor zonsopgang loopt ecoloog Maarten Immerzeel deze weken al in het veld voor een broedvogelmonitoring. Zijn oren zijn ondertussen zo goed... (...)

16 maart 2020Nieuw: praktijkadviezen en instructiefilmpje eikenprocessierups

De eikenprocessierups is een gegeven en gaat niet meer weg. Het is vooral een overlastprobleem en geeft een natuurlijk ongemak, alhoewel er ook... (...)