Archief actueel bosgroep Zuid Nederland

30 september 2022Nieuwe Gedragscode soortenbescherming bosbeheer

Per 31 augustus 2022 is de nieuwe Gedragscode soortenbescherming bosbeheer geldig. Deze vervangt de Gedragscode bosbeheer 2010-2017 die, na... (...)

29 september 2022Meer dan 500 bos- en natuurbeheerders delen kennis en ervaringen op de Beheerdersdag

Afgelopen vrijdag vond de 14e editie van de Beheerdersdag plaats op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. De Beheerdersdag is dé ontmoetingsdag voor... (...)

22 september 2022Droogte; wat zien we en wat kunnen we doen?

Al tientallen jaren hebben we in Nederland te maken met verdroging: een structureel tekort aan grondwater. En de laatste jaren vooral ook droogte:... (...)

21 september 2022Private financiering klimaatslim bosbeheer; iets voor u?

Er liggen grote opgaven in de Nederlandse bossen wat betreft bosuitbreiding en het klimaatbestendiger maken van de bossen. Ook onze leden zijn hier... (...)

15 september 2022Veelgestelde vragen over verspreiding van steenmeel in bos en natuur

De komende periode gaan we samen met onze leden intensief aan de slag met het verspreiden van steenmeel in diverse natuurgebieden. Het doel daarvan... (...)

1 september 2022In memoriam: Harry Breviers

Gisteren ontvingen wij het zeer droevige bericht dat ons gewaardeerd lid van onze raad van toezicht, Harry Breviers, is overleden. Wij zijn... (...)

31 augustus 2022Dopheigalmug: een nieuwe soort voor Nederland

Op 29 juni ontdekte Maarten Immerzeel, ecoloog bij de Bosgroepen, tijdens veldwerk een vreemd uitziende plant van gewone dophei. Bij het raadplegen... (...)

15 augustus 2022Bedreigde plantensoorten gekoesterd met ‘Operatie peperboompje’

‘Operatie peperboompje’ is een reddingsplan voor ruim honderd bedreigde plantensoorten in Zuid-Limburg. Het project is nu een jaar onderweg en de... (...)

21 juli 2022Kaartverkoop beheerdersdag gestart

De kaartverkoop voor de 14e editie van de Beheerdersdag, op vrijdag 23 september, is gestart! Dit jaar hopen we u weer persoonlijk te mogen ontvangen... (...)

21 juli 2022QR-code op houtstapels na houtoogst vertelt wat er gebeurt met het hout

Een houtoogst roept doorgaans best wel wat vragen op. Bijvoorbeeld over de bestemming van het hout. In navolging van Staatsbosbeheer en anderen neemt... (...)