Archief actueel bosgroep Zuid Nederland

17 september 2020Regiobijeenkomst oktober gaat niet door

Vanwege de huidige ontwikkelingen rondom COVID-19 en de geldende 'coronamaatregelen', hebben we helaas moeten besluiten om ook de regiobijeenkomst... (...)

17 september 2020Jubileumeditie Nederlandse Rondhoutveiling: aanmelden hout al mogelijk

De Nederlandse Rondhoutveiling heeft zo langzamerhand een prominente plek in de Nederlandse houtmarkt gekregen. In 2021 vindt de Nederlandse... (...)

11 september 2020Hoge respons ledenenquête laat tevreden beeld zien

In juli vroegen we onze leden om via een enquête een aantal vragen te beantwoorden. Zo konden we inventariseren hoe tevreden men is en op welke... (...)

10 september 2020Klimaatbuffer maakt van het Heijkersbroek een waardevolle ‘spons’

Samen met onze leden en (natuur)partners bekijken we continu welke mogelijkheden er zijn om bos en natuur succesvol mee te laten bewegen met het... (...)

9 september 2020‘Bosgroepen SNL Portaal’ is live!

In onze nieuwsbrief van juli vertelden we er al over; het SNL Portaal dat we speciaal ontwikkelden voor onze SNL-leden. Ruim 700 SNL-leden hebben... (...)

8 september 2020Helpende hand bij herstel Nationaal Park de Meinweg na forse brand

Deze zomer was er veel aandacht voor het Nationaal Park de Meinweg in Herkenbosch. Het gebied werd getroffen door een grote brand. In totaal is er... (...)

7 september 2020Nieuwe projectleiders gestart bij West-Brabant/Zeeland en het expertteam

Onlangs zijn er twee nieuwe projectleiders gestart binnen ons team. Pieter d'Hooge voor regio West-Brabant/Zeeland en Wouter Jense als projectleider... (...)

3 september 2020Rapport ‘Revitalisering Nederlandse Bossen’ online beschikbaar

De Nederlandse bossen staan zwaar onder druk. De bosbodem functioneert niet goed meer, omdat deze verzuurd is door een overmaat aan stikstof en... (...)

25 augustus 2020Digitale Beheerdersdag 25 september: inschrijven kan nog, deelname gratis!

De organisatie van de beheerdersdag is druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de digitale Beheerdersdag op vrijdagochtend 25 september. Ook... (...)

18 augustus 2020Effecten van steenmeel op de mycoflora van een verzuurd eikenbos

Het belang van mycoflora (schimmels) in de natuur is enorm. Ze vervullen allerlei rollen in onze ecosystemen en zijn cruciaal voor de weerbaarheid... (...)