Archief actueel bosgroep Zuid Nederland

19 oktober 2019Nut en noodzaak van bescherming jonge aanplant tegen wildschade

Een belangrijke factor voor het al dan niet slagen van bosverjonging is wildschade; oftewel de mate waarin herten, reeën, varkens, hazen, konijnen... (...)

11 oktober 2019Bijzondere aandacht voor ‘StormHout’ en ‘WildHout’ tijdens Dutch Design Week

Binnen ons werk ontmoeten we vele verschillende mensen uit allerlei disciplines. En daar vloeien regelmatig bijzondere en waardevolle samenwerkingen... (...)

4 oktober 2019Lokaal hout Meijel krijgt meerdere bestemmingen via ‘Méélse zaagdagen’

Aan de westzijde van het kanaal van Deurne is een strook bos dat Bosgroep Zuid Nederland beheert voor de gemeente Peel en Maas. Het reguliere... (...)

3 oktober 2019Klimaatmanifest Particuliere Landgoederen gelanceerd

Op 3 oktober werd tijdens de Landgoeddag op het mooie Landgoed Vilsteren het manifest Klimaatrobuuste landgoederen gelanceerd. Met het Manifest geven... (...)

2 oktober 2019Ronald Poppens gestart als projectleider Noord-Oost Brabant

Per 1 oktober is Ronald Poppens gestart als de nieuwe projectleider voor de regio Noord-Oost Brabant. Een eerste kennismaking: Ronald heeft als... (...)

27 september 2019Samenwerking VolkerWessels, FSC en Bosgroepen voor klimaatbestendige bossen

Op de Beheerdersdag vandaag ondertekenden bouwbedrijf VolkerWessels, FSC Nederland en de Unie van Bosgroepen een overeenkomst over klimaatbestendig... (...)

23 september 2019In Memoriam: Theo Keizers

In het bijzijn van zijn familie is donderdagavond jongstleden onze zeer gewaardeerde collega Theo Keizers overleden. Theo kwam op 1 juli 1982 in... (...)

17 september 2019Bosgroep vertelt over kansen voor bijen en bestuivers op Bijensymposium Limburg

'Het aantal bijen in Nederland neemt helaas nog steeds in rap tempo af. En dat terwijl ze zo belangrijk zijn voor de biodiversiteit. Wist u dat ze... (...)

12 september 2019Nieuw: de Beslisboom Amerikaanse vogelkers

Behoorde het ‘prunus trekken’ vroeger standaard tot de inwijding van nieuwe studenten bos- en natuurbeheer, ondertussen is de kijk op de... (...)

7 september 2019Bosgroepen nieuwe partner Nature Today

Sinds eind augustus zijn de Bosgroepen partner van Nature Today; een online platform dat met behulp van vele natuurpartners dagelijks natuurnieuws... (...)