Aanvragen SNL 2023 in voorbereiding, ook dit jaar digitaal mogelijk via het SNL Portaal

Publicatiedatum: 20 juli 2022

In september 2020 is het Bosgroepen SNL Portaal live gegaan. Een omgeving die we speciaal voor onze leden hebben ontwikkeld die gebruik (willen) maken van de Subsidie Natuur- en Landschapsbeheer (SNL). Inmiddels zijn we zo’n 1,5 jaar verder en heeft het portaal de nodige ontwikkelingen doorgemaakt. Zo geeft het SNL Portaal niet alleen snel, makkelijk en op ieder moment inzicht in de SNL-gegevens, het biedt ook de mogelijkheid om een aanvraag volledig digitaal te regelen. Vorig jaar hebben we dat voor een groot deel van de aanvragers ook zo gedaan. Dat betekent meer gemak voor onze leden en een efficiënte werkwijze voor de collega’s die alle aanvragen verwerken.

Op dit moment zijn we gestart met het voorbereiden van de aanvragen voor 2023, waarbij we alles weer zoveel mogelijk digitaal verwerken via het SNL Portaal. Leden die nog geen toegang hebben tot het portaal, kunnen dit alsnog eenvoudig regelen.

Instructiefilmpje

Om het gebruik van het SNL Portaal zo makkelijk mogelijk te maken, verschijnt er deze zomer nog een instructiefilmpje die u stap voor stap meeneemt in de verschillende mogelijkheden van het portaal. Ook wordt de handleiding geactualiseerd met de nieuwe functionaliteiten. Zodra beiden beschikbaar zijn, zullen wij u daarover informeren.

Kiest u ook voor het gemak van het SNL Portaal?

Ontvangt u SNL via de Bosgroepen, maar maakt u nog geen gebruik van het SNL Portaal en wilt u dat wel graag? Meldt u zich dan zeker aan. U kunt op ieder gewenst moment een account aanvragen voor uw SNL-eigendommen door een mail te sturen naar snlportaal@bosgroepen.nl. U vermeldt daarbij uw lidnummer en uw lidnaam en ontvangt vervolgens een verificatiemail met instructies. Dit kan even duren, maar doorgaans mag u binnen een week een reactie verwachten.

Nieuwe aanvragen dit najaar

Leden waarvoor dit najaar een nieuwe aanvraag gepland staat en die gebruik maken van het portaal, ontvangen vermoedelijk in september automatisch een bericht dat de aanvraagsets (de documenten voor de aanvraag) klaarstaan in het portaal. De benodigde documenten voor de aanvraag zijn hier te downloaden en te uploaden.  Na controle van de gegevens en documenten die in het portaal staan kunt u deze getekend weer uploaden in het systeem, samen met eventuele overige benodigde documenten. Daarna kunnen we de aanvraag voor u in orde gaan maken.

Naast deze digitale manier, is het uiteraard ook mogelijk om de SNL-aanvraag zonder SNL Portaal te regelen. De leden die daarvoor kiezen krijgen automatisch bericht over wat er nodig is om de aanvraag te regelen.

Heeft u nog vragen?

Mocht u nog vragen hebben over het SNL Portaal: in de veelgestelde vraag en antwoordenlijst vindt u wellicht al de antwoorden. Staat uw vraag er niet in, neem dan gerust contact met ons op via snlportaal@bosgroepen.nl.

labels:

gerelateerd