Vacature: Directeur Bosgroep Noord-Oost Nederland (24-32 uur p/w)

Publicatiedatum: 10 februari 2021

Pragmatisch, bevlogen, toonaangevend, verbindend, oog voor de mens, passie voor de natuur, een leider. Zomaar enkele eigenschappen die nodig zijn om succesvol als boegbeeld van deze coöperatie op te treden. Een functie die elke dag anders is en waarin jouw talent als natuurlijk en veelzijdig leider optimaal tot zijn recht komt.

De Bosgroep is een onafhankelijke coöperatieve vereniging van en voor eigenaren van bos- en natuurterreinen. In Nederland zijn er drie, die op onderdelen samenwerken vanuit de Unie van Bosgroepen. Bosgroep Noord-Oost Nederland heeft ruim 600 leden en circa 14 mensen in dienst, waar je als directeur direct leiding aan geeft.
Gezamenlijk richten de medewerkers zich op alle onderdelen van bos- en natuurbeheer; van onderzoek, advies en het opstellen van een beheer- of projectplan tot de uitvoering in het veld. Ook ondersteunen zij de leden bij de handel in hout, de aanvraag en verwerking van subsidiestromen en onderhouden zij contacten met de leden. Een zeer divers speelveld waar de collega’s met passie, vakmanschap en een hoge mate van zelfstandigheid in een informele sfeer op samenwerken.
Als directeur ben je eindverantwoordelijk voor het functioneren van de organisatie en haar werknemers. Je rapporteert hierover aan de Raad van Toezicht en legt verantwoording af aan de Algemene Ledenvergadering.

Enkele vereisten t.a.v. deze functie zijn:

 • HBO+/Academisch denk- en werkniveau
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Ervaring met projectmanagement
 • Financieel goed onderlegd
 • Gevoel voor het door laten groeien van de collega’s / werknemers
 • Ervaring in het initiëren, opbouwen en onderhouden van netwerken/relaties. Denk hierbij aan bijvoorbeeld provincies, gemeenten en grote terreinbeheerders/stichtingen
 • Tevens dient hij/zij stevig in zijn/haar schoenen te kunnen staan binnen de organisatie ten aanzien van leiding geven aan werknemers en als beleidsvoerder naar de overige Bosgroepen

Wij bieden:

 • Een marktconform salaris conform de CAR-UWO op basis van kennis en ervaring
 • Mogelijkheid tot uitbreiding naar fulltime
 • Een mooie werkplek met een enthousiast team op een prachtige groene locatie (Witharen, nabij Ommen)
 • Ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling

Meer informatie

Meer informatie over de Bosgroepen is te krijgen via onze website: www.bosgroepen.nl. Contactpersoon voor deze functie is dhr. Ch.C. d’Ancona, telefoon 06-53214048. Solliciteren kan tot 10 maart 2021. Je kunt je sollicitatie per email sturen naar h.dejong@bosgroepen.nl t.a.v. dhr. Ch.C. d’Ancona onder vermelding van vacature ‘Directeur’. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

labels: , ,

gerelateerd