Subsidieaanvraag SNL 2023 en gebruik SNL Portaal

Publicatiedatum: 14 juli 2022

De Bosgroep is begonnen met de voorbereiding van de subsidieaanvraag SNL 2023. Momenteel zijn Overijssel en Groningen de enige provincies in onze regio met een vastgesteld Natuurbeheerplan 2023. In juli en augustus verwachten we de aanvraagsets ter controle en ondertekening te versturen aan de Overijsselse en Groningse leden met een aflopende en/of nieuwe aanvraag. Zodra het Natuurbeheerplan 2023 van de andere provincies vastgesteld is, kunnen we ook hier beginnen met de voorbereiding.

Dit jaar moet Bosgroep Noord-Oost Nederland voor relatief veel leden een SNL aanvraag voorbereiden. Dit doen we deels via het online SNL Portaal, dat we blijven door ontwikkelen.
Leden waarvoor dit najaar een nieuwe SNL aanvraag gepland staat, ontvangen de komende maanden bericht van ons met een verzoek om de gegevens en documenten (via het SNL Portaal of via de post) te controleren en indien deze juist zijn, te tekenen. Daarna kunnen we de aanvraag voor u in orde gaan maken.

Hieronder vindt u meer informatie over (aanmelden bij) het SNL Portaal en handige links en contactgegevens.

SNL Portaal van de Bosgroepen

In september 2020 is het Bosgroepen SNL Portaal live gegaan. Een omgeving die we speciaal voor onze leden hebben ontwikkeld die gebruik (willen) maken van de Subsidie Natuur- en Landschapsbeheer (SNL). Inmiddels zijn we zo’n 1,5 jaar verder en heeft het portaal de nodige ontwikkelingen doorgemaakt. Zo geeft het portaal niet alleen snel en makkelijk inzicht in de SNL-gegevens, het biedt ook de mogelijkheid om een aanvraag volledig digitaal te regelen. Vorig jaar hebben we dat voor een groot deel van de aanvragers ook al gedaan. Dat betekent meer gemak voor onze leden.

Aanmelden bij het SNL Portaal

Ontvangt u SNL via de Bosgroepen, maar maakt u nog geen gebruik van het SNL Portaal? Meldt u zich dan zeker aan. U kunt op ieder gewenst moment een account aanvragen voor uw SNL-eigendommen door een mail te sturen naar snlportaal@bosgroepen.nl. U vermeldt daarbij uw lidnummer en uw lidnaam en ontvangt vervolgens een verificatiemail met instructies. Dit kan even duren, maar doorgaans mag u binnen een week een reactie verwachten. Het SNL Portaal geeft u in ieder geval altijd inzicht in uw gegevens. En daarnaast geeft het ons de mogelijkheid om de aanvraag digitaal te verzorgen.

Instructiefilmpje

Om het gebruik van het SNL Portaal zo makkelijk mogelijk te maken, verschijnt er deze zomer nog een instructiefilmpje die u stap voor stap meeneemt in de verschillende mogelijkheden van het portaal. Ook wordt de handleiding geactualiseerd met de nieuwe functionaliteiten. Zodra beiden beschikbaar zijn, zullen wij u daarover informeren.

Heeft u nog vragen?

Heeft u algemene vragen over de SNL aanvraag, dan kunt u in eerste instantie al veel vinden op onze website onder veelgestelde vragen.
Heeft u nog vragen over het SNL Portaal: in de veelgestelde vraag en antwoordenlijst vindt u wellicht al de antwoorden. Staat uw vraag er niet in, neem dan gerust contact met ons op via snlportaal@bosgroepen.nl.
Heeft u specifieke vragen over uw persoonlijke aanvraag dan kunt u contact opnemen met SNL projectleider van Bosgroep Noord-Oost Nederland, Pieter van der Lei, via p.vanderlei@bosgroepen.nl of tel.nr. 06-21336944.