Plugplantsoen beschikbaar

Publicatiedatum: 18 maart 2021

Voor aanplant in het voorjaar van 2021 hebben wij nog wat plugplantsoen van goede herkomst beschikbaar. Deze pluggen kunnen nog tot en met eind mei/ eerste week van juni 2021 worden geplant.

Beschikbare soorten

De volgende soorten plugplantsoen zijn beschikbaar:

  • Abies grandis (reuzenzilverspar)
  • Naast de pluggen van de reuzenzilverspar is er ook nog een klein aantal tamme kastanjes beschikbaar. Dit betreft naaktwortelig materiaal dat tot half april geplant kan worden.

Reuzenzilverspar

De reuzenzilverspar (Abies grandis) is wat minder bekend, maar is een prima soort om in een aanplant te mengen met bijvoorbeeld douglas. Ze verdragen elkaar in een menging erg goed. Op veel groeiplekken zien we dat de reuzenzilverspar zelf een snellere diktegroei heeft dan douglas. In oudere opstanden waar douglas en reuzenzilverspar in het verleden gemengd zijn aangeplant, zien we onder een nog relatief dicht kronendak al veel spontane bosverjonging van beide soorten naast elkaar. Dit levert een aantrekkelijk bosbeeld op en voldoende potentie om ook in de toekomst duurzaam hout te oogsten binnen dit bostype.

Planten met plantbuis

Alle vermelde pluggen kunnen geplant worden met een plantbuis van 75 mm die door leden kosteloos geleend kan worden bij De Bosgroep. Tijdig reserveren is wel noodzakelijk. Zie onderstaand filmpje (Youtube) voor een voorbeeld van het planten met een plantbuis. Naast zelf planten kan De Bosgroep ook een aannemer organiseren om de plantwerkzaamheden voor u uit te voeren.

Meer informatie en bestellen

Heeft u belangstelling voor de pluggen of heeft u nog vragen?
Neem dan contact op met Dilleen Nijenhuis, via d.nijenhuis@bosgroepen.nl of telnr. 0523-745700.

labels: , , ,

gerelateerd