Ontwerpcursus Voedselbos door School voor Voedselbosbouw Overijssel

Publicatiedatum: 7 januari 2019

Natuur en Milieu Overijssel en Stichting Voedselbosbouw Nederland (samen: School voor Voedselbosbouw Overijssel) starten in maart met een ‘Ontwerpcursus Voedselbos’ in Overijssel. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van NMO.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor mensen met een plek voor een voedselbos, en de motivatie om zich grondig voor te bereiden. In de cursus krijgen deelnemers inhoudelijke input uit diverse kennisterreinen en worden zij uitgedaagd om observaties te doen en keuzes te maken voor hun eigen plek. De ontwerpcursus staat open voor deelnemers die een stuk land van minimaal 0,5 hectare in eigendom of in gebruik hebben. Wie zelf niet zo’n plek heeft, kan zich met een ander initiatief verbinden en op die basis deelnemen.

Data 2019

Het cursustraject omvat 8 vrijdagen op verschillende locaties in de provincie Overijssel, inclusief een excursie naar het bekende voedselbos Ketelbroek in Groesbeek (Gld).
Dit is de enige ontwerpcursus die in 2019 in Overijssel wordt aangeboden door de School voor Voedselbosbouw.

Aanmelden

Heeft u interesse? Meldt u zich dan snel aan want er is beperkt plek, en er is veel animo voor.
Lees de uitnodiging en de tekst bij het aanmeldformulier goed door voordat u zich aanmeldt!

Er komt ook nog een aparte ontwerpcursus speciaal voor boeren en agrarische ondernemers. Meer informatie daarover kunt u opvragen/volgt via de organiserende partijen.

Kansen voor voedselbossen

Ook de Bosgroepen zien kansen voor voedselbossen. Op onze website leest u meer over recente bijeenkomsten, presentaties en lopende projecten op dit gebied.

 

labels: , ,

gerelateerd