Helpt u mee het nationale record ‘bomen planten op 1 dag’ te verbreken?

Publicatiedatum: 20 februari 2020

De organisatie van de Nationale Boomfeestdag wil in 2020 het nationale record ‘bomen planten op 1 dag’ verbreken. 18 maart is het zover! De Bosgroepen ondersteunen deze wens, vandaar dat we de oproep van de organisatie hier graag met u delen.
* UPDATE: door maatregelen rond COVID-19 is de boomfeestdag uitgesteld tot een nader te bepalen dag*

Overal waar ruimte is voor een boom!

Ethiopië heeft het Wereld Boomplantrecord in handen: 353 miljoen bomen op één dag! Dat aantal is niet haalbaar, maar het is wel de bedoeling om dit jaar het oude nationale plantrecord van ‘235.000 bomen planten op één dag’, te verbreken! Tijdens de Nationale Boomfeestdag van woensdag 18 maart 2020 gaan er zo’n 500.000 bomen de grond in! Overal waar ruimte voor een boom is, gaat men planten: op schoolpleinen, industrieterreinen, in wijken, buurten, weilanden, bossen, parken, langs (rijks/provinciale/water)wegen, bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, maar ook in particuliere tuinen of op balkons. Om zoveel bomen te planten heeft de Nationale Boomplantdag heel veel hulp nodig; van jong tot oud! En om het record officieel te vestigen, is het belangrijk dat alle te planten bomen worden gemeld.

Helpt u mee?

Iedereen kan zich aanmelden! Kinderen, jongeren, leerlingen, leerkrachten, particulieren, boomkwekers, groenbedrijven, bedrijfsleven, lokale, provinciale en rijksoverheden. Oftewel: de oproep hierbij om ook een boompje bij te dragen! U kunt uw activiteiten aanmelden door op de speciale button hier rechts te klikken.

Hoe werkt het precies?

Via de button komt u op de website. Hierop vindt u alle informatie over de boomfeestdag en een speciaal aangemaakt aanmeldformulier dat in te vullen is van particulier tot bedrijf en overheid tot scouting om de bomen, struiken en/of bosplantsoen aan te melden. Daarnaast kunnen alle gemeenten zich via het reguliere aanmeldformulier aanmelden om ook op een overzichtskaart zichtbaar te worden met hun gemeentelijke Boomfeestdag. Beiden type aanmeldingen tellen meer voor het Nationaal Boomplantrecord.

De actuele stand in de gaten houden?

Bent u benieuwd naar de actuele stand? Die is te volgen via een speciale pagina (boomplantrecordteller). Zoals u ziet, moet er nog veel aangemeld worden, maar de aanmeldingen lopen al wel binnen.

KORTOM; Gaat u op 18 maart ook planten? Meld uw activiteiten dan zeker aan, zodat we met zijn allen niet alleen bijdragen aan het realiseren van een nieuw record, maar vooral ook aan een bijzonder waardevolle klimaatmaatregel.

 

labels: , ,

gerelateerd