Goed bezochte ledenvergadering in Vlagtwedde

Publicatiedatum: 24 november 2022

Ruim 50 mensen waren aanwezig op de recente ledenvergadering in Vlagtwedde in zuidoost Groningen. Het gastvrije en prachtig gelegen MoeNieks was de uitvalsbasis.

Tijdens de ledenvergadering keurden de aanwezige leden onder andere de begroting voor 2023 goed. Marije Storteboom, directeur van de Unie van Bosgroepen, vertelde iets over de organisatie van de Unie en Pieter van der Lei nam de aanwezigen vervolgens mee in een presentatie over de stand van zaken rond SNL en het SNL ledenportaal.
Een deel van de aanwezigen ging op pad met Henk Kiers, eigenaar van Voedselbos Klein Renneborg en lid van de Bosgroepen. In 2005 startten ze met de voorbereidingen en aanleg van het voedselbos. Henk vertelde over de successen en uitdagingen en gaf tips. De opbrengst, onder andere appelsap en walnotenolie, is te koop via zijn (online) winkel.
Aan het einde van de middag konden de aanwezigen de verschillende medewerkers van de Bosgroep nog aanschieten met vragen over hun eigen terrein of situatie. We sloten af met een borrel, die door het zachte weer op de buitenplaats kon worden gedronken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over voedselbossen?

De eerstvolgende ledenvergadering van Bosgroep Noord-Oost Nederland staat gepland op vrijdag 30 juni 2023. We zullen dan te gast zijn op Landgoed Junne, bij Ommen. Leden ontvangen t.z.t. weer een uitnodiging.

labels: , ,

gerelateerd