Even voorstellen: nieuwe medewerkers

Beuk

Publicatiedatum: 9 augustus 2021

Deze zomer zijn een aantal nieuwe medewerkers gestart: Dominique Bokeloh en Arjan Bruinenberg versterken het ecologenteam. Debora van Boven vervult de functie van senior projectleider en Matthijs Klok en Lars Visser zijn gestart als beheerassistent. Ze stellen zich graag even voor!

Dominique Bokeloh

Per 1 juli ben ik gestart als ervaren ecoloog bij Bosgroep Noord-Oost Nederland. Ik kom met mijn kennis en inzet het ecologenteam versterken. Ik voel me al erg thuis in Witharen bij mijn fijne collega’s. Dat wordt prettig samenwerken. Ik ga mij vooral richten op projecten voor natuurherstel en natuurontwikkeling. Daar ligt mijn hart.
Na mijn studie landschapsecologie aan de Wageningen Universiteit ben ik gaan werken als ecologisch adviseur voor diverse opdrachtgevers. Eerst een paar jaar vanuit een groot ecologisch adviesbureau, LB&P. Daar maakte ik door het hele land natuurvisies en plannen voor natuurontwikkeling zoals ecologische verbindingszones in Flevoland en een Drentse ruilverkaveling. Ik werkte mee aan een vegetatiekartering in Twente en aan het boek ‘Valkruid in Drenthe’.
Daarna heb ik jarenlang bij Natuurmonumenten gewerkt als ecoloog voor de beheerteams in Overijssel en Flevoland, en later in Gelderland. Ik stemde af met overheden en behartigde belangen. Ik adviseerde over beheervraagstukken, kwaliteitsverbetering van graslanden en habitats, uitmijnen, LIFE projecten in De Wieden, Fochteloërveen, Zwarte Meer, bosstructuur, soortgerichte maatregelen en zette mij in voor beek- en rivierherstel en natuurlijke klimaatbuffers.
Ik maakte de overstap naar de Bosgroepen vanwege mijn enthousiasme voor bodem en water. Ik wil er het thema LESA’s uitbreiden. In zo’n LESA -Landschaps Ecologische Systeem Analyse-  zoeken we eerst met kaartinformatie en veldwerk uit hoe het systeem werkt. Om dan díe maatregelen te nemen die passen bij het systeem en die een duurzaam resultaat opleveren in het terrein. Want ik heb ervaren dat bodem en (grond)waterstromen weer op orde krijgen alles zoveel kansrijker maakt voor de natuur.
In mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden en gezin aan het kamperen, wandelen of schilderen. Ik ben een groot plantenliefhebber. Zo ben ik betrokken bij Het Levend Archief. Dat is een samenwerkingsverband dat onze inheemse wilde planten wil behouden, en een Nationale Zadencollectie aanlegt, ook voor herintroductie. En ik maak tuin- en landschapsontwerpen.
Ik hoop u te ontmoeten in uw terrein, en mee te werken aan het realiseren van uw wensen.
U kunt mij bereiken per telefoon: 06-11299359 of per mail: d.bokeloh@bosgroepen.nl

Arjan Bruinenberg

Ik ben Arjan Bruinenberg, 30 jaar, en ik ben woonachtig in Ruinen, aanliggend aan het mooie Dwingelderveld. Per 1 mei ben ik als Ecoloog werkzaam bij de Bosgroep NON. Ik ben van jongs af aan altijd geïnteresseerd geweest in natuur en (landschaps)geschiedenis. Na eerst de opleiding docent geschiedenis te hebben gedaan, kwam ik er achter dat het docentenleven niet aan mij besteed was.  Ik heb toen besloten mijn andere grote interesse te gaan volgen, namelijk: natuur. Op de Hogeschool Van Hall-Larenstein te Velp heb ik de opleiding Bos- en Natuurbeheer gevolgd. Binnen deze opleiding heb ik de specialisatie Toegepaste ecologie gevolgd, wat zich onder andere bezighoudt met landschapsecologie, vegetatiekunde en landschapsgeschiedenis.
Binnen de Bosgroepen hou ik mij voornamelijk bezig met landschapsecologie, SNL-monitoring, vegetatieonderzoeken en ondersteunende werkzaamheden bij mijn collega-ecologen. De afgelopen twee maanden heb ik al met erg veel plezier doorlopen en ik hoop er nog vele jaren er bij te kunnen plakken.
Arjan is te bereiken via telefoon: 06-25540463 of via mail: a.bruinenberg@bosgroepen.nl

Debora van Boven

Ik ben Debora van Boven-Flier en ik woon net buiten het werkgebied van Bosgroep Noord-Oost Nederland, Oldebroek. Per 1 september mocht ik hier starten als projectleider en ik vertel u graag wat over mijn achtergrond.
Na mijn studie Bos- en Natuurbeheer in Wageningen ben ik gaan werken als consultant vanuit een consultancy in Hattem, Form International, waar we veel bosprojecten deden en ik ook in aanraking kwam met certificering van duurzaam bosbeheer en hout. Nadat Form benaderd werd door Preferred by Nature  (een Deense organisatie, voorheen bekend onder de naam NEPCon, die voor Rainforest Alliance in Europa FSC audits deed), om FSC Chain of Custody audits voor hun te gaan doen in de Benelux, werd ik ook auditor. We kregen meer en meer klanten en op een gegeven moment werd het een logische stap om direct in dienst te gaan bij Preferred by Nature. Ik was verantwoordelijk voor de ontwikkelingen in Nederland, om zoveel mogelijk klanten te bedienen en te verwerven, als ook om kennis te delen door workshops te organiseren en colleges te geven. Bij Preferred by Nature waren er echter zoveel andere activiteiten, waaronder ook veel projectwerk, dat mijn werk erg gevarieerd was.  Het was een geweldige tijd, waarin ik veel vrijheid en vertrouwen genoot, met leuke klanten en collega’s. Deze laatsten zaten weliswaar op afstand, maar door internet had ik toch dagelijks contact. Na 10 jaar begon het echter te kriebelen: ik miste het bos, het deel uitmaken van een team in de buurt en het vliegen wat meer en meer deel uitmaakte van mijn werk ging mij tegenstaan. Ik hield de vacatures in Nederland in de gaten en werd uitgenodigd voor een gesprek met de Bosgroep Noord-Oost Nederland. De uitkomst hiervan is bekend.
De eerste twee weken ben ik alleen maar gesterkt in mijn beslissing: mijn eerste indruk is dat hier leuke collega’s aan het werk zijn, aan mooie projecten. Mijn opgave is om te zorgen dat die mensen die supergoed zijn in hun vak, lekker hun werk kunnen doen en ik zorg ervoor dat de randvoorwaarden hiervoor aanwezig zijn.
Als ik niet werk, maar ook als ik wel werk trouwens, ben ik graag buiten bezig: in de tuin rommelen, met de hond wandelen, hardlopen, kamperen. Ik zie er naar uit om met onze leden, partners en collega’s goede projecten uit te voeren. Hiervoor ben ik bereikbaar op telefoonnummer 06-24612304 of via de mail d.vanboven@bosgroepen.nl.

Lars Visser

Mijn naam is Lars Visser, 23 jaar oud en sinds juli ben ik werkzaam bij Bosgroep Noord-Oost Nederland. In Juni heb ik de Hbo-opleiding Bos- en Natuurbeheer afgerond aan de hogeschool Van Hall Larenstein waarna ik met succes gesolliciteerd heb op de functie van projectmedewerker.
Ik woon in Wapenveld, gelegen in het noordelijkste puntje van de Veluwe en aan de rand van de IJssel. In Wapenveld ben ik een fanatiek voetballer bij voetbalvereniging WZC en zit ik in een dartteam bij de plaatselijke kroeg, Tapperij Teun. Ook ben ik al sinds mijn 12e een kleiduivenschutter. In deze sport ben ik al meerdere malen Nederlands kampioen geworden en ook heb ik al meerdere malen deelgenomen aan verschillende grote buitenlandse wedstrijden, zoals de Europese- en Wereldkampioenschappen.
Ik ben en werk graag buiten en ben een echte liefhebber van het bos. Tijdens mijn opleiding heb ik mij verdiept in het klimaatslim bosbeheer en ik hoop mij hierin de komende jaren meer te kunnen ontwikkelen. Daarom denk ik dat ik bij de Bosgroepen op de juiste plek zit. En hoop ik de komende jaren met veel plezier te kunnen werken in de bossen en natuurterreinen van de leden van de Bosgroepen.
Lars is bereikbaar via l.visser@bosgroepen.nl en tel.nr. 0523-745700.

De introductie van Matthijs Klok volgt binnenkort.

 

labels: ,

gerelateerd