Even voorstellen: Joris Driehuis en Pieter van der Lei

Publicatiedatum: 28 januari 2019

Per 1 januari 2019 is Joris Driehuis onze nieuwe regiobeheerder voor de regio Friesland. Daarnaast is Pieter van der Lei gestart als projectmedewerker bos- en natuurbeheer. Ze stellen zich graag even voor!

Joris Driehuis

“Vanaf 1 januari 2019 mag ik het team van de Bosgroep komen versterken als regiobeheerder Fryslân. De afgelopen 16 jaar heb ik diverse functies bekleed bij Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en het Recreatieschap Drenthe. Ik ben opzichter geweest in de beheereenheid Dwingeloo van Staatsbosbeheer en projectleider en vastgoedmedewerker bij de beheereenheden Noordwest Veluwe en Salland van Natuurmonumenten. Daarnaast ben ik in een aantal gebieden verantwoordelijk geweest voor de bosexploitatie, vrijwilligerswerk, de planning en financiën. Binnen al deze functies heb ik diverse aspecten van het beheer van landgoederen en bos- en natuurterreinen leren kennen. Het afgelopen jaar was ik projectleider bij het Recreatieschap Drenthe, waar ik verantwoordelijk was voor het realiseren van diverse wandelnetwerken in een aantal Drentse gemeentes.

Het is voor mij duidelijk geworden dat een goede samenwerking en heldere communicatie leidt tot de beste en mooiste resultaten. Deze waarden vind ik belangrijk en zal ik ook graag binnen de Bosgroep uitdragen.
Een lang gekoesterde wens komt in vervulling nu ik voor een belangrijk deel van mijn werk met bosbeheer bezig kan zijn, waarbij instandhouding en duurzame benutting een belangrijke rol speelt.

Samen met mijn gezin, mijn vrouw en twee jongens van 5 en 9 jaar, en mijn schoonmoeder woon ik in een boerderijtje in Geeuwenbrug (Dwingeloo). Hier beleef ik veel plezier aan het buiten wonen, het bouwen en onderhouden en werken in de tuin. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd bezig met het realiseren van de Dwingeler Ommetjes en speel ik af en toe een wedstrijd rugby. Ook wil ik me in de toekomst weer actiever bezig gaan houden met jagen en paardrijden.”

Pieter van der Lei

“Ik ben Pieter van der Lei, 27 jaar oud en kom uit Dedemsvaart.
Ik heb mijn BSc en MSc Bos- en Natuurbeheer afgerond aan de Wageningen Universiteit, met als specialisatie beheer en ecologie. Vervolgens heb ik twee jaar in Duitsland aan de Forstliche Versuchs- und Foschungsanstalt gewerkt binnen projecten omtrent vegetatie en wild. De organisatie van veldwerk, vegetatiekartering en GIS en vormden de hoofdmoot van het werk.

Sinds 1 januari 2019 werk ik bij de Bosgroep Noord-Oost Nederland als projectmedewerker bos- en natuurbeheer. Ik houd mij met name bezig met SNL werkzaamheden. Daarnaast ondersteun ik bij GIS werkzaamheden en help ik mee in de monitoring. Een breed takenpakket, met een aantal nieuwe uitdagingen in een vrij dynamisch speelveld. Ik kijk ernaar uit naar mijn rol binnen de Bosgroep te mogen vervullen en het contact over SNL naar onze leden toe te verzorgen.”

labels: , , , ,

gerelateerd