Komt u ook naar de ALV & excursie Landgoed de Groote Scheere?

Publicatiedatum: 5 september 2019

Op vrijdag 6 september is er weer een Algemene Ledenvergadering van Bosgroep Noord-Oost Nederland op Landgoed De Groote Scheere (De Ganzenhoeve, Holthonerweg 9, Holthone). Per abuis stond eerder een verkeerd adres vermeld. Naast de reguliere jaarvergadering is er ook uitleg over het beheer van Landgoed Junne en Landgoed De Groote Scheere (locatie ALV), beide eigendom van ASR Real Estate.

Martijn Jansen, Regiobeheerder bij Bosgroep Noord-Oost Nederland, vertelt over het beheer op beide landgoederen, en neemt de aanwezigen mee op een rondleiding over Landgoed de Groote Scheere.

Landgoed de Groote Scheere kenmerkt zich door een oud cultuurlandschap: “Met aan de rand een aantal karakteristieke boerderijen vormt de eeuwenoude Holthoner esch de historische kern van het 800 hectare tellende landgoed. Dit centrale deel van het landgoed wordt gekenmerkt door een kleinschalig landschap rond de grote, bolvormige es, met oude boerderijen, akkers, graslanden en houtwallen. Daaromheen liggen de lagere beekdalgronden van de Vecht. Verder richting de Krim liggen veen- en heideontginningsgronden uit het begin van de 20e eeuw. Dit zijn momenteel ook de belangrijkste agrarische gebieden. Van oudsher heeft het landgoed een sterk agrarisch karakter met een zevental verpachte of in erfpacht uitgegeven agrarische bedrijven.”
Voor meer informatie over het landgoed, zie onderstaand filmpje en de website van ASR Real Estate.

De ledenvergadering start om 13.00 uur met inloop met koffie en thee en wat lekkers en eindigt rond 17.00 uur.
Hier vindt u het volledige programma en de locatiegegevens voor de ALV op 6 september.

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn bij de vergadering? Dat kan nog! We zien uw aanmelding bij voorkeur per e-mail (noordoostnederland@bosgroepen.nl) of telefonisch (0523-654590) tegemoet.
Na aanmelding ontvangt u de vergaderstukken. Graag tot ziens op 6 september.

 

labels: ,

gerelateerd