Bosgroep Noord-Oost Nederland zoekt een ervaren Veldecoloog

24 oktober 2019

Ben je een gedreven veldecoloog met een uitstekende kennis van de Nederlandse fauna? Heb je ook kennis van landschapsecologie en volg je de vakinhoudelijke discussies over de effecten van de klimaatverandering? Zoek je een baan met veel buitenwerk, waarin je bijdraagt aan beter bos, meer natuur en duurzaam grondgebruik? Dan heeft Bosgroep Noord-Oost Nederland (standplaats Witharen, bij Ommen) een interessante functie voor je.

Wie zijn wij?

Bosgroep Noord-Oost Nederland (NON) in Witharen is een coöperatie van particuliere bos- en natuurterreineigenaren met 600 leden. De Bosgroep NON ondersteunt met passie en vakmanschap haar leden bij alle facetten rondom particulier natuurbeheer, zoals het organiseren van het beheer en het opstellen en uitvoeren van o.a. herstelplannen. Onze aanpak wordt gekenmerkt door een praktische inslag, met oog voor de wensen en belangen van onze leden. Dit doen wij met een team van 13 medewerkers, die met passie en vakmanschap hun werk verrichten. We werken nauw samen met collega Bosgroepen, overige kennisinstellingen en deskundigen, brengen graag onze praktijkervaring in, en delen kennis met het werkveld. Het werkgebied van Bosgroep NON betreft de provincies Fryslân, Groningen, Drenthe en Overijssel.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste, energieke veldecoloog met de volgende kenmerken:

 • Je hebt een ecologische opleiding op ten minste hbo-niveau en een gedegen kennis van de Nederlandse fauna, in het bijzonder van vogels, dagvlinders, libellen en/of sprinkhanen;
 • Je hebt bij voorkeur enkele jaren werkervaring;
 • Kennis van andere soortgroepen, ervaring met inventariseren en ervaring met het uitvoeren van monitoring in het kader van SNL is een pre;
 • Ervaring met dataverwerking in GIS strekt tot aanbeveling;
 • Je bent sociaal en functioneert goed in een team, maar kunt ook prima zelfstandig werken;
 • Je gaat voor hoge kwaliteit van je werkzaamheden;
 • Je durft knopen door te hakken;
 • Je hebt een goed analytisch denkvermogen en kunt helder schriftelijk rapporteren;
 • Je bent een mensen-mens, met andere woorden omgaan met je medemens geeft je voldoening;
 • Je bent organisatorisch sterk, flexibel en kunt gemakkelijk schakelen tussen werkzaamheden en opdrachten;
 • Je beschikt over humor maar ook over een rijbewijs B.

 

Wat ga je doen?

Je werkt mee aan allerlei ecologische projecten, zoals het inventariseren van bossen en natuurterreinen op fauna, het uitvoeren van quick scans in het kader van de Wet natuurbescherming en het verzamelen van abiotische gegevens (o.a. terreineigenschappen, waterkwaliteit, bodemeigenschappen).
Op kantoor bereid je het veldwerk voor door bestaande gegevens te verzamelen en in beeld te brengen. De resultaten van het veldwerk werk je uit in rapportages.
Afhankelijk van je opleiding, kennis en werkervaring zal de exacte invulling van de functie bepaald worden. 

Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamisch werkveld. Het team waarbinnen je werkt is collegiaal, informeel en kent een sterke aanpakkersmentaliteit. De functie biedt ruimte voor eigen initiatief. Wij bieden een functie aan voor 32 uur per week, vooralsnog voor de duur van één jaar, met een passende salariëring. Bij wederzijds welbevinden is er uitzicht op een vaste aanstelling. De basisstandplaats is Witharen. 

Interesse?

Stuur je reactie zo snel mogelijk, maar uiterlijk 21 november, naar Bert van der Moolen (directeur): 0523-654592 / 06-11084106, b.vandermoolen@bosgroepen.nl. Ook voor meer informatie kun je bij Bert van der Moolen terecht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 

labels: , , ,

gerelateerd