Uitdeelactie bomen in provincie Utrecht door Stukje Natuur en Bosgroep

Publicatiedatum: 23 juni 2022

De provincie Utrecht heeft de ambitie om het huidige areaal bos met 1500 hectare te vergroten. Om de aanleg van kleine landschapselementen te stimuleren, houdt de provincie dit najaar een bomen-uitdeelactie. De provincie Utrecht heeft budget beschikbaar om 10.000 á 15.000 bomen uit te delen, die in lanen, overhoeken en als solitaire bomen geplant kunnen worden in het landelijk gebied van Utrecht. Stichting Stukje Natuur organiseert deze actie samen met Bosgroep Midden Nederland.

De uitdeelactie is specifiek bedoeld voor leden van de Bosgroep en UPG en hun pachters in de provincie Utrecht. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende inheemse boomsoorten (lijst op website Stukje Natuur) en afmetingen: jonge aanplant, medium bomen (veren) en laanbomen (ca. maat 10-12).

Werkwijze:

  • Geïnteresseerden kunnen zich tot 31 juli aanmelden via onderstaande link;
  • Aanvragen worden beoordeeld door Stukje Natuur en de Bosgroep;
  • Uitdelen van de bomen gebeurt in november/december 2022;
  • U plant de bomen zelf (hier kunt u eventueel de Bosgroep voor inhuren).

De provincie betaalt de kosten van de bomen en de voorbereidingskosten. Het transport van de bomen komt voor rekening van de terreineigenaar; hiervoor brengt de Bosgroep 15% van de inkoopprijs van de bestelde bomen in rekening. De kosten van aanplant zijn ook voor rekening van de terreineigenaar.

Meer informatie

Meer informatie over de voorwaarden en een aanmeldformulier is te vinden op de website van Stukje Natuur:

https://stukjenatuur.nl/provincieutrechtbosgroepen2022

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Bosgroep Midden Nederland, Gerard Koopmans, via g.koopmans@bosgroepen.nl.