Subsidieaanvraag SNL 2023 en gebruik SNL Portaal

Publicatiedatum: 14 juli 2022

De Bosgroep is begonnen met de voorbereiding van de subsidieaanvraag SNL 2023. Na de zomer verwachten we de eerste aanvraagsets ter controle en ondertekening te versturen aan de leden met een aflopende en/of nieuwe aanvraag. Dit doen we via het online SNL Portaal, dat we blijven door ontwikkelen. U kunt nog een account aanvragen voor dit portaal. Alle betreffende leden krijgen bericht wanneer de documenten voor de aanvraag klaar staan. Na ondertekening kunnen we de aanvraag voor u in orde gaan maken.

SNL Portaal van de Bosgroepen

In september 2020 is het Bosgroepen SNL Portaal live gegaan. Een omgeving die we speciaal voor onze leden hebben ontwikkeld die gebruik (willen) maken van de Subsidie Natuur- en Landschapsbeheer (SNL). Inmiddels zijn we zo’n 1,5 jaar verder en heeft het portaal de nodige ontwikkelingen doorgemaakt. Zo geeft het SNL Portaal niet alleen snel, makkelijk en op ieder moment inzicht in de SNL-gegevens, het biedt ook de mogelijkheid om een aanvraag volledig digitaal te regelen. Vorig jaar hebben we dat voor een groot deel van de aanvragers ook zo gedaan.

Aanmelden bij het SNL Portaal

Ontvangt u SNL via de Bosgroepen, maar maakt u nog geen gebruik van het SNL Portaal? Meldt u zich dan zeker aan. U kunt op ieder gewenst moment een account aanvragen voor uw SNL-eigendommen door een mail te sturen naar snlportaal@bosgroepen.nl. U vermeldt daarbij uw lidnummer en uw lidnaam en ontvangt vervolgens een verificatiemail met instructies. Dit kan even duren, maar doorgaans mag u binnen een week een reactie verwachten.

Nieuwe aanvragen dit najaar

Leden waarvoor dit najaar een nieuwe aanvraag gepland staat, ontvangen na de zomer een bericht met een verzoek om de gegevens en documenten die in het portaal staan te controleren en indien deze juist zijn te ondertekenen. Daarna kunnen we de aanvraag voor u in orde gaan maken.

Instructiefilmpje

Om het gebruik van het SNL Portaal zo makkelijk mogelijk te maken, verschijnt er deze zomer nog een instructiefilmpje die u stap voor stap meeneemt in de verschillende mogelijkheden van het portaal. Ook wordt de handleiding geactualiseerd met de nieuwe functionaliteiten. Zodra beiden beschikbaar zijn, zullen wij u daarover informeren.

Heeft u nog vragen?

Heeft u algemene vragen over de SNL aanvraag, dan kunt u in eerste instantie al veel vinden op onze website onder veelgestelde vragen.
Heeft u nog vragen over het SNL Portaal: in de veelgestelde vraag en antwoordenlijst vindt u wellicht al de antwoorden. Staat uw vraag er niet in, neem dan gerust contact met ons op via snlportaal@bosgroepen.nl.
Heeft u specifieke vragen over uw persoonlijke aanvraag dan kunt u contact opnemen met SNL projectleider van Bosgroep Midden Nederland, Jeroen van der Horst, via j.vanderhorst@bosgroepen.nl.