Raden van Toezicht ontvlochten

Publicatiedatum: 29 juni 2017

In 2015 zijn de Raden van Toezicht van Bosgroep Noord-Oost Nederland en Bosgroep Midden Nederland personeel samengevoegd in de aanloop naar een samengaan van deze Bosgroepen. De grote verschillen in financiƫle situatie, bedrijfscultuur en fase van ontwikkeling, vragen voor beide Bosgroepen echter verschillende rollen en betrokkenheid van de Raad van Toezicht.

Na het besluit eerder dit jaar om verder te gaan met een aparte directeur/bestuurder is nu ook besloten om de Raden van Toezicht te ontvlechten. Daarom treden de heren Bijleveld (voorzitter), Eelkman Rooda en d’Ancona per 1 juli terug uit de RvT van Midden Nederland. De heren Geertsema, Heineman en Van der Hoeve zijn benoemd voor een nieuwe termijn, waarbij de heer Geertsema is benoemd in de functie van voorzitter. Omdat de RvT statutair ten minste vijf leden moet hebben, zal in de najaarsvergadering een voorstel worden gedaan over de omvang en samenstelling van de RvT.

Het samengaan van de Bosgroepen Noord-Oost en Midden Nederland is nog steeds de stip op de horizon, maar eerst moet de Bosgroep Noord-Oost Nederland in rustiger vaarwater komen en meerjarig zwarte cijfers produceren. In de tussentijd zal de intensieve samenwerking op het gebied van ICT en administratie worden voortgezet.