Even voorstellen: twee nieuwe collega’s

Publicatiedatum: 26 april 2021

Per 1 juni 2021 starten twee nieuwe collega’s: Erik Roest gaat aan de slag als regiomanager Utrecht en Holland (Noord- en Zuid-Holland) en Norbert de Groot wordt beheerder voor diezelfde regio. Ze stellen zich graag even voor!

Erik Roest

Op 1 juni ga ik als regiomanager Utrecht en Holland aan de slag bij Bosgroep Midden Nederland. Een aantal leden en medewerkers van de Bosgroepen kent mij al, want ik heb gedurende zes jaar bij Bosgroep Zuid Nederland gewerkt als regiobeheerder en als projectleider geïntegreerd bosbeheer Limburg. Doordat we verhuisden naar Wapenveld werd de reisafstand te groot en heb ik afscheid genomen van Bosgroep Zuid Nederland. Vervolgens ben ik eerst bij Buiting Advies Natuur Landschap gaan werken en later bij waterschap Vechtstromen. Heel interessant, maar het werk van de Bosgroep en het adviseren van leden is altijd blijven trekken. Ik ben blij dat ik nu bij Bosgroep Midden Nederland weer met bos- en natuurbeheer aan de slag kan.

In mijn vrije tijd ga ik graag op de mountainbike, racefiets of met hardloopschoenen aan de natuur in of lees ik over de interactie tussen bomen, bodem en klimaat. Daarnaast hou ik van wandelen, tuinieren en reizen. Ik hoop jullie snel in levenden lijve te ontmoeten!

Norbert de Groot

Het is een genoegen mij aan u voor te mogen stellen: ik ben Norbert de Groot, 31 jaar en (nu nog) woonachtig in de provincie Zeeland. Per 1 juni start ik als beheerder bij Bosgroep Midden Nederland, in de regio Utrecht en Holland. Een functie waar ik zeer naar uitkijk. Geboren op de Sallandse Heuvelrug ben ik opgegroeid midden in het bos, waarna we met het gezin verhuisden naar het eiland Schouwen in de provincie Zeeland. Hier ben ik de duinen, zee en open landschap ook heel erg gaan waarderen, al is het bos nooit helemaal uit beeld verdwenen. Zodoende heb ik, na enige jaren bij defensie, de opleiding bos- en natuurbeheer in Velp afgerond. Inmiddels 10 jaar verder heb ik in Zeeland, Zuid-Holland en op de Zuid-Veluwe gewerkt; functies in de bosbouw, als boswachter/terreinbeheerder bij Natuurmonumenten en bij het Zeeuwse Landschap, met als hoofdgebied de Manteling van Walcheren. De diversiteit van deze verschillende gebieden en daarbij behorende (eco)systemen maakte het voor mij zo interessant. De focus en interesse voor bosbouw/bosontwikkeling zijn gebleven, zeker gezien de grote opgaven die daar liggen. Ik heb met interesse de ontwikkelingen bij de Bosgroep gevolgd; op het gebied van bijvoorbeeld klimaatbestendig bosbeheer, de landelijke Bossenstrategie en steenmeel-proeven. Ik ben dan ook blij dat ik daar deel van uit mag gaan maken.

Mijn vrije tijd vul ik met sporten als kitesurfen, mountainbiken en trailrunning en veel buiten zijn. En verder zul je mij veelal aantreffen met mijn hond: Timber. Graag tot ziens!

labels: ,

gerelateerd