Drukbezochte ledenvergadering (20 november) op Landgoed Anderstein

Publicatiedatum: 6 december 2018

Dinsdag 20 november was er weer een Algemene Ledenvergadering van Bosgroep Midden Nederland. Diezelfde middag nam directeur Rino Jans afscheid van de Bosgroep en werd de nieuwe directeur, Gijs Kuneman, voorgesteld. Het was een drukbezochte ALV; ook door het interessante mini-symposium en de afsluitende borrel ter ere van het afscheid van Rino Jans.

Algemene Ledenvergadering

Gijs Kuneman wordt voorgesteld aan de leden.

De volgende stukken zijn besproken en vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering van 20 november:

  • Agenda ALV 20 november 2018
  • Concept verslag ALV 13 juni 2018
  • Concept Begroting 2019

Verder ging de ALV akkoord met de aanstelling van Gijs Kuneman als nieuwe directeur/bestuurder van de Bosgroep per 1 maart 2019, en de tijdelijke waarneming van de directeursfunctie door Gerard Koopmans.
Ook was er aandacht voor een mogelijk nieuw lid van de Raad van Toezicht en drie nieuwe medewerkers van de Bosgroep, te weten Jacqualine Zonneveld, Penelope van Wijhe en Dennis Lindenbergh.

Mini-symposium Klimaatadaptatie

Simon Klingen en Rino Jans trappen het mini-symposium af.

Het afscheid van Rino Jans was een mooie aanleiding om het thema waar hij zich de afgelopen jaren veel mee bezig heeft gehouden, klimaatadaptatie, uitgebreid aan bod te laten komen. Hoe staan we ervoor wat betreft klimaat(adaptatie)?  Welke onderzoeken zijn er momenteel gaande? Welke kennis hebben we nu en welke aanpassingen zijn mogelijk? Wat kunnen we als bos- en natuurbeheerders bijdragen?
De gastsprekers, onder leiding van Simon Klingen, hielden bevlogen verhalen met volop voer voor discussie, overpeinzing en actie. U kunt de presentaties van Leon van den Berg (Bosgroep Zuid Nederland) en Jan den Ouden (Wageningen University & Research) hier terugzien.

Afscheidsreceptie Rino Jans

Afsluitend aan de ledenvergadering en het mini-symposium werd Rino Jans in het zonnetje gezet en namens de Bosgroepen bedankt voor zijn inzet van de afgelopen jaren.

De eerstvolgende Algemene Ledenvergadering staat gepland voor woensdag 12 juni 2019.

labels: , , , , , , ,

gerelateerd