Bosgroepen schrijven mee aan Praktijkboek Bosbeheer

Publicatiedatum: 12 april 2018

Groeiplaatsherstel, bosexploitatie, communicatie: sommige informatie over bosbeheer is moeilijk te vinden of heel erg verouderd. Het nieuwe Praktijkboek Bosbeheer bundelt de laatste kennis. De Bosgroepen mochten een grote bijdrage leveren aan het boek.

Waarom u het in huis moet halen

Ingrepen van een bosbeheerder kunnen decennia lang doorwerken in het bos. Vakkennis is daarom onontbeerlijk voor duurzaam bosbeheer. Maar waar vind je de juiste, actuele informatie?

In het nieuwe Praktijkboek Bosbeheer komen alle nieuwste inzichten samen. 78 mensen schreven mee aan het boek en dat leverde 560 pagina’s praktijkkennis op. Er komen pure bosbouwthema’s als verjongen, dunnen en bosexploitatie aan bod, maar ook bijvoorbeeld behoud van natuurwaarden, participatie en inventarisatie. Het boek beschrijft de nieuwste inzichten zonder te zeggen welke vorm van bosbeheer het beste is.

Grote betrokkenheid Bosgroepen

Etiënne Thomassen (Bosgroep Zuid) zat in de redactie en nam veel teksten voor zijn rekening. Ook veel andere Bosgroepers schreven of lazen mee. Zo schreef Gerard Koopmans een hoofdstuk over houtverkoop, schreef Rob van der Burg over groeiplaatsherstel en Bart Nyssen over natuurwaarden in bossen.

Het boek werd opgedragen aan Ad Olsthoorn, initiatiefnemer van het boek. Hij overleed helaas in 2016.

Het boek richt zich op studenten, bosbeheerders en beleidsmakers en is een uitgave van Probos en Inverde. U kunt het voor 40 euro bestellen bij Probos.

labels: , , ,

gerelateerd