Archief actueel bosgroep Midden Nederland

21 september 2021Werkbezoek: innovatieve houtbouw en slimme logistiek

In september organiseerde de Bosgroep een werkbezoek aan de bouwlocatie M’DAM in Monnickendam en de Talent Bouwhub in Amsterdam, in kader van het... (...)

16 september 2021Monitoring brengt natuurwaarden in kaart én ecologen op bijzondere plekken

Van het voorjaar tot het najaar zijn de ecologen van de Bosgroepen druk met SNL-monitoring op verschillende terreinen van leden die via de Bosgroepen... (...)

26 augustus 2021Beheerdersdag 2021 (online editie): meld je nu aan!

Wat gebeurt er op het gebied van houtbouw en hoe zorgen we voor voldoende geschikt hout? Hoe maken we het beheer in overgangsgebieden tot een succes?... (...)

17 augustus 2021Gekoesterde vennen; de complexiteit van venherstel

In ons land zijn prachtige vennen te vinden. Allemaal verschillend qua oorsprong, grootte, soortenrijkdom en samenstelling, maar stuk voor stuk van... (...)

15 juli 2021SPUK: provincies en Rijk investeren in natuur

Dit najaar worden de enorme overheidsinvesteringen (3 miljard in de komende 10 jaar) in de natuur concreter. Het gaat om de zogeheten SPUKs: de... (...)

15 juli 2021Terugblik ALV en tweede editie Bos- en Natuurjournaal (online)

Een blik over mijn schouder op de drempel van de zomervakantie. De eerste helft van het tweede corona-jaar ligt achter ons. Thuiswerken en vergaderen... (...)

10 juni 2021Aanvragen koolstofcertificaten voor bosprojecten nu mogelijk

Met klimaatfinanciering een bijdrage leveren aan klimaatslim bosbeheer en bosuitbreiding Vanaf deze maand is het mogelijk om bij de Stichting... (...)

8 juni 2021De Zumpe: ontwikkeling van een prachtig natuurgebied

In 2005 is gestart met de uitbreiding van een prachtig natuurgebied aan de rand van Doetinchem: de Zumpe. Ter versterking van het bestaande... (...)

25 mei 202117 juni: Algemene Ledenvergadering en themadiscussie ‘Het belang van de bodem’

Op 17 juni vindt de ALV van Bosgroep Midden Nederland plaats, van 14.00 tot 17.00 uur. De vergadering is, helaas en hopelijk voor het laatst, online... (...)

25 mei 2021Terugblik eerste online Bos- en natuurjournaal

Op 12 april was onze eerste Zoom-bijeenkomst over actuele zaken in het bos- en natuurbeheer. Een online flits-update voor leden van de Bosgroep. In... (...)