De bosbeheerder als evenwichtskunstenaar

6 juni 2016

“Hout is een prachtige, natuurlijke, hernieuwbare grondstof.” Dat schrijft FSC Nederland in een blog naar aanleiding van onze FSC-training op Landgoed Prattenburg. In de blog wordt de relatie tussen houtoogst en duurzaam bosbeheer uitgelicht. Ook wordt een lans gebroken voor het gebruik van hout: “Houtproductie: het moet! Binnen kaders, zoals bijvoorbeeld FSC die stelt, kan dat heel goed samengaan met andere zaken. Gebruik dat hout om er huizen van te maken, schuttingen, dekdelen, meubels, maar ook papier!”

Dat het soms lastig balanceren is voor de beheerder, was een aspect dat tijdens de training diverse keren naar voren kwam. De training ging over handvatten voor duurzaam bosbeheer. Want de meeste bosbeheerders weten welke aspecten belangrijk zijn voor duurzaamheid. Maar hoe pas je die wetenschap toe in je beheer? En hoe stuur je op basis van meetgegevens in je beheer en maak je je bos toekomstbestendig? Dillema’s die treffend verwoord zijn in de blog.

Lees hier de blog ‘De bosbeheerder als evenwichtskunstenaar’

Meer weten over FSC bij de Bosgroepen? Kijk op www.bosgroepen.nl/subsidies-en-beleid/fsc-certificering. Onder het kopje ‘documenten voor deelnemers’ vindt u daar ook meer informatie over de training op Landgoed Prattenburg.

labels: , , , ,

gerelateerd