André Jansen neemt afscheid

24 juni 2018

Eind mei 2018 nam onze collega André Jansen na 13 jaar afscheid van de Bosgroepen.
Als expert-ecohydrologie werkte hij aan verschillende grote projecten, met name rond hydrologisch herstel van verdroogde natuurgebieden.

Onderzoek

Vanuit zijn achtergrond als wetenschapper maakte hij het gebruik van wetenschappelijke kennis binnen het dagelijkse werk van de Bosgroepen tot gemeengoed. Hij was nauw betrokken bij verschillende onderzoeken. Zo deed André in opdracht van Landschap Overijssel fundamenteel onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van het Aamsveen. In opdracht van Stichting Het Nationale Park de Hoge Veluwe deed André onderzoek naar de natte natuur binnen het Nationale Park de Hoge Veluwe.

LESA

André bracht het uitvoeren van een LandschapsEcologische SysteemAnalyses (LESA) in als standaard voor goed natuurherstel. In zijn 13 jaren bij de Bosgroepen maakte hij tal van LESA’s voor een groot scala aan gebieden en leden. Eén  van de gebieden die hem altijd na aan het hart lag, was De Zumpe in de gemeente Doetinchem. Hier was hij niet alleen betrokken bij het opstellen van de systeemanalyse, maar ook bij het maken van een inrichtingsplan. Ook werkte hij mee aan de uitvoering van de eerste fase van het plan.

André was een uithangbord voor de Bosgroepen en wist met zijn kennis van ecohydrologie de Bosgroepen op dit gebied op de kaart te zetten.
Bovengenoemde projecten zijn slechts een greep uit alle werkzaamheden die hij namens de Bosgroepen heeft gedaan.

Ecologen

André was de eerste ecoloog die bij de Unie van Bosgroepen kwam te werken. Inmiddels werken er 12 ecologen bij de Bosgroepen, met brede expertise. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in deze groei.

Stichting Bargerveen

André gaat naar Stichting Bargerveen in Nijmegen; maar helemaal uit elkaar gaan André en de Bosgroepen niet.
Tijdens zijn afscheid op 24 mei in het door hem zo geliefde De Zumpe hebben we afgesproken om intensief te blijven samenwerken.

We wensen hem nog veel plezier en succes in zijn nieuwe functie bij Stichting Bargerveen.

labels: , ,

gerelateerd