‘Van kwaliteitshout tot kunstwerk’

Datum/Tijd
25 feb 2015
Hele dag

Locatie
Rolbaan


Op 28 februari organiseren de Bosgroepen voor de 19e keer op rij de Nederlandse Rondhoutveiling op Helicon in Velp. Gelijktijdig vindt op de naastgelegen Hogeschool Larenstein de bijzondere 1boom-tentoonstelling plaats. Daar is te zien wat voor prachtige kunst- en gebruiksvoorwerpen er gemaakt kunnen worden uit één kwaliteitsboom. Reden genoeg om dieper in te gaan op houtkwaliteit en een kijkje in de keuken van de veiling te nemen. Daarom organiseren wij op woensdag 25 februari de speciale bijeenkomst ‘Van kwaliteitshout tot kunstwerk’.

Tijdens de bijeenkomst gaan we o.a. naar de rolbaan in Schaarsbergen, waar het hout dan al klaarligt voor de veiling drie dagen laten. Veilingorganisatoren Meindert Bruggemans en Pieter Westerhof leiden u rond en vertellen wetenswaardigheden over de herkomst en de kwaliteit van het hout. Bosecoloog Bart Nyssen zal ingaan op houtkwaliteit in het algemeen en hoe u hierop kunt sturen in het beheer van uw eigen bos. Ook brengen we een bezoek aan de 1boom-tentoonstelling op Hogeschool Larenstein te Velp. Een betere illustratie van wat hoogkwalitatief hout kan voortbrengen is er niet! Eén van de kunstenaars zal iets vertellen over het 1boom-project, waarna u in alle rust de tentoonstelling kunt bekijken. Het programma duurt de hele dag. Een lunch is in begrepen en aan het eind sluiten we af met een hapje en een drankje.

Klik hier voor het volledige programma.

De bijeenkomst is toegankelijk voor leden en niet-leden. Voor deelname wordt een kleine vergoeding gevraagd van 20 euro p.p. Dit bedrag dient u bij het begin van de bijeenkomst contant te voldoen.

Het maximale aantal deelnemers is inmiddels bereikt, u kunt zich helaas niet meer aanmelden voor deze dag.