Sluiting inschrijving Cursus ‘Natuurontwikkeling op voormalige landbouwgrond’

Datum/Tijd
10 jun 2017
Hele dag

Locatie
Mercator III-gebouw, campus Radboud Universiteit


Wie landbouwgronden aankoopt om soortenrijke natuur te ontwikkelen, begint vaak aan een moeizaam proces. Want landbouwgronden blijken vaak veel te droog en voedselrijk voor succesvolle natuurontwikkeling. En ook andere processen dan die op het eigen perceel spelen rol.

De Unie van Bosgroepen geven u in de cursus ‘Natuurontwikkeling op voormalige landbouwgrond’ samen met onderzoekscentrum B-WARE ecologische kennis en praktische handvatten, zodat u knelpunten maar vooral ook kansen in beeld krijgt. Dat begint bij het systeem als geheel: welke processen sturen op landschapsniveau? Van daaruit zoomen we in, en komen ook zaken als ecologie, bodem en hydrologie aan bod. Zodat u straks onderbouwd kunt kiezen voor doelen en maatregelen die ook echt passen bij uw perceel, rekening houdend met de omgeving.

Praktische informatie

Wilt u het totaalplaatje in beeld, met kennis waar u in de praktijk ook echt iets mee kunt? In deze cursus hoort én ziet u het verhaal van a tot z. Met colleges, praktijkvoorbeelden en een excursie.

Deze cursus is interessant voor mensen werkzaam bij ministeries, provincies, gemeenten, natuurbeheerorganisaties, waterschappen, adviesbureaus, enzovoort.

De cursus duurt vier dagen en start op 21 juni 2017. De kosten bedragen €1.525 excl. btw. Inschrijven kan tot 10 juni maar vol is vol.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op b-ware.nl >

Of download de folder (pdf) >