Regiobijeenkomst Brabant & Jubileumbijeenkomst

Datum/Tijd
6 okt 2016
12:00 - 18:00

Locatie
Natuurpoort 'De Volksabdij'


afbeelding uitnodiging 25 jaar

In 2016 bestaat de Unie van Bosgroepen 25 jaar. En dat vieren we! Dit doen we graag samen met de leden en relaties van alle Bosgroepen, verspreid door het hele land.

De regiobijeenkomst van Bosgroep Zuid Nederland op donderdag 6 oktober krijgt daarom een jubileumtintje. Bij de Volksabdij in Ossendrecht hebben we een divers programma voor u samengesteld. Na een terugblik op hoe de omgeving van de volksabdij er een paar jaar geleden uit zag, laten wij u graag de resultaten van de herstelprojecten zien waar Bosgroep Zuid Nederland zich de afgelopen jaren voor heeft ingezet. Daarnaast werpen we een frisse blik op de rol van de coöperatie.

Wij hopen dat u het jubileum met ons meeviert. U bent van harte welkom!

PROGRAMMA

  • 12.00 – 13.00 uur Inloop met lunch
  • 13.00 – 13.30 uur Opening door Ben Huisman (directeur Unie van Bosgroepen) & Arno Neijts (directeur Bosgroep Zuid Nederland)
  • 13.30 – 14.15 uur Presentaties: Bosecosysteemontwikkeling – Herintroductie van oud-bosplanten – Volksabdij Ossendrecht: een terugblik
  • 14.15 – 14.45 uur Pauze
  • 14.45 – 17:00 uur Excursie: Heideontwikkeling en beheer – Herstel van het Moseven en Bovenven – Herintroductie van oud-bosplanten in de praktijk – Inbrengen en beheer van opvolgerboomsoorten – Herstel parkbos en abdijvennen
  • 17.00 – 18.00 uur Borrel

Zowel de presentaties als de excursie-onderdelen volgen elkaar op, u kunt dus elk programmaonderdeel bijwonen.

Bekijk hier het volledige programma in detail

 

KOMT U OOK?

Dat horen wij graag van tevoren. Meld u aan door een e-mail te sturen naar zuidnederland@bosgroepen.nl o.v.v. jubileumbijeenkomst Ossendrecht.
Vermeld daarbij uw naam, het aantal personen en of u gebruik wilt maken van de lunch.

 

Kijk voor meer informatie over het 25-jarig jubileum op onze jubileumpagina.