FSC-training: ErBo en Kwaliteitshout

Datum/Tijd
16 feb 2017
12:00 - 17:00

Locatie
ECHOS de Landing


Ook dit jaar organiseert de Unie van Bosgroepen een training over actuele thema’s voor haar FSC-gecertificeerde groepsleden. Dit jaar gaat de training over 1) de vereisten vanuit FSC t.a.v. ErBo en 2) het telen van kwaliteitshout met een excursie naar de opslag van rondhout voor de Nederlandse Rondhoutveiling.

Meedoen aan deze training kost €25,- voor leden die deelnemen aan de FSC-groepscertificering van de Bosgroepen. Leden die niet FSC-gecertificeerd zijn, zijn ook welkom en betalen €50,-. Aanmelden kan tot 2 februari via fsc@bosgroepen.nl

Over de training

Veel leden maken gebruik van ErBo-erkende aannemers voor het uitvoeren van werkzaamheden. ErBo (Erkenningsregeling Bosaannemers) is een goed middel voor afstemming tussen de boseigenaar en aannemer om te zorgen dat er kwaliteitswerk wordt afgeleverd. Echter, voor FSC is werken met een ErBo-erkende aannemer alleen niet voldoende. De boseigenaar blijft eindverantwoordelijk voor toezicht of de afspraken daadwerkelijk worden nageleefd en richtlijnen worden gevolgd.

Tijdens de FSC-training op donderdagmiddag 16 februari 2017 in Schaarsbergen gaat een expert in op de eisen vanuit FSC en hoe u hieraan kunt voldoen. Daarnaast staat een presentatie over het telen van kwaliteitshout op het programma met een excursie naar de Rolbaan waar stammen van bijzondere kwaliteit al klaar liggen voor de 21ste Rondhoutveiling.

Meer informatie vindt u in de uitnodiging (pdf) >