Extra Online Rondhoutveiling

Datum/Tijd
24 jun 2022
13:00 - 17:00


Door het grote aanbod van recent stormhout organiseren de Bosgroepen op 24 juni een extra online rondhoutveiling. De kavels zijn vanaf 10 juni te bezichtigen op de rolbaan in Schaarsbergen. Ondanks wat logistieke uitdagingen is het gelukt om voor deze extra veiling ruim 544 m³ rondhout te selecteren, verdeeld over 188 kavels.

De veiling zal online plaatsvinden, zonder veilingmeester. Na aanmelding en registratie in het systeem kunnen deelnemers bieden, tot en met de laatste dag, 24 juni (rond 13:00 uur, afhankelijk van kavelnr. en biedproces). De catalogus met kavels en uitleg over het biedproces is te vinden op https://bosgroepen.nl/rondhoutveiling.

Klappers van de veiling

Het aanbod van deze veiling bestaat vooral uit loofhout; flinke stammen zoals eik, iep en acacia. Sommige stammen waren zo groot en zwaar dat ze speciaal vervoer nodig hadden om de rolbaan/kavelplaats te bereiken. Dat bleek soms een logistieke uitdaging. Twee klappers van deze veiling zijn kavels 142 en 143: prachtige en enorme zomereiken van landgoed Hof te Dieren en landgoed Middachten. Ruim 14 en 13 kuub in omvang. De recente storm, respectievelijk droogte, hadden ze helaas niet overleefd, maar het hout krijgt vast en zeker een mooie nieuwe bestemming.

Over de Nederlandse Rondhoutveiling

Elk jaar organiseren de Bosgroepen op de laatste zaterdag van februari de Nederlandse Rondhoutveiling. Op deze voor Nederland unieke veiling worden de mooiste boomstammen uit bos en plantsoen per opbod verkocht. Het gaat om rondhout van bovengemiddelde kwaliteit dat wordt gebruikt voor bijzondere en duurzame toepassingen (meubelhout, restauraties, vloeren, kunstvoorwerpen, fijnhout etc.). Met deze veiling willen we aandacht vragen voor het Nederlandse kwaliteitshout. De boseigenaar krijgt via de veiling een goede prijs voor zijn/haar kwaliteitshout en de afnemers hebben keuze uit de mooiste kavels voor duurzame bestemmingen. De eindproducten gaan doorgaans nog generaties mee, waarbij ook de opgevangen CO2 opgeslagen blijft in het hout.

Zie ook: bosgroepen.nl/rondhoutveiling en de Facebookpagina van de Nederlandse Rondhoutveiling.