Cursus ‘Natuurontwikkeling op voormalige landbouwgrond’

Datum/Tijd
29 nov 2017
Hele dag

Locatie
Mercator III-gebouw, campus Radboud Universiteit


Wie landbouwgronden aankoopt om soortenrijke natuur te ontwikkelen, begint vaak aan een moeizaam proces. De gronden zijn vaak veel te droog en voedselrijk voor succesvolle natuurontwikkeling. Ook processen buiten het eigen perceel spelen rol.

De Unie van Bosgroepen geven u in de cursus ‘Natuurontwikkeling op voormalige landbouwgrond’ samen met onderzoekscentrum B-WARE ecologische kennis en praktische handvatten, zodat u knelpunten maar vooral ook kansen in beeld krijgt. Dat begint bij het systeem als geheel: welke processen sturen op landschapsniveau? Van daaruit zoomen we in, en komen ook zaken als ecologie, bodem en hydrologie aan bod. Zodat u straks onderbouwd kunt kiezen voor doelen en maatregelen die ook echt passen bij uw perceel en de omgeving.

Praktische informatie

Wilt u het totaalplaatje in beeld, met kennis waar u in de praktijk ook echt iets mee kunt? In deze cursus hoort én ziet u het verhaal van a tot z. Met colleges, praktijkvoorbeelden en een excursie.

Deze cursus is interessant voor mensen werkzaam bij ministeries, provincies, gemeenten, natuurbeheerorganisaties, waterschappen, adviesbureaus, enzovoort.

De cursus duurt vier dagen en start op 29 november 2017. De kosten bedragen €1.525 excl. btw. Inschrijven kan tot 1 november maar vol is vol.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op b-ware.nl >

Of download de folder (pdf) >