ALV enThemamiddag Bosgroep Midden Nederland

Datum/Tijd
20 nov 2019
14:00 - 20:00

Locatie
Restaurant Darthuizen


Op woensdag 20 november 2019 is er weer een Algemene Ledenvergadering voor de leden van Bosgroep Midden Nederland. Alle leden hebben een uitnodiging ontvangen via e-mail of post.

Graag nodigen we u uit voor een themabijeenkomst en excursie rond de Broekhuizerlaan, met aansluitend de Algemene Ledenvergadering van Bosgroep Midden Nederland, op woensdag 20 november aanstaande.

Broekhuizerlaan Leersum

De Broekhuizerlaan, aangeplant in de tweede helft van de 18e eeuw, is een oprijlaan en belangrijke zichtas van de buitenplaats Broekhuizen in Leersum. De laan is in het bezit van verschillende eigenaren (allemaal lid van de Bosgroep). De Broekhuizerlaan is als onderdeel van de buitenplaats Broekhuizen aangewezen als Rijksmonument.
De beuken die de laan vormen, beginnen af te takelen waardoor het statige laanbeeld aan het verrommelen is. Ook vormen de bomen een toenemend gevaar voor de (verkeers)veiligheid. Samen met de eigenaren van de Broekhuizerlaan heeft de Bosgroep afgelopen jaren gewerkt aan een plan om de laan te herstellen. In dit plan is een balans gevonden tussen cultuurhistorie, natuurwaarden, boomveiligheid, archeologie en praktische uitvoerbaarheid van het laanherstel.
Het proces van financiering en vergunningverlening van het laanherstel is bijzonder hardnekkig gebleken, onder andere door de monumentale status en het voorkomen van bijzondere diersoorten in de laan. Binnenkort wordt de definitieve vergunningaanvraag voor het laanherstel ingediend. We nemen u graag mee in de totstandkoming van deze aanvraag: “Wat en wie komt er zoal bij kijken?”.

Programma woensdag 20 november 2019

  • 14.00 – 14.30 uur: Ontvangst met koffie en thee
  • 14.30 uur: Opening door Alexander Geertsema, voorzitter Raad van Toezicht
  • Inleiding: Herstel van de Broekhuizerlaan – Van oude bomen, de dingen die voorbij gaan…, door Wouter Delforterie, regiomanager Bosgroep Midden Nederland
  • Discussie
  • 15.30 uur: Excursie Broekhuizerlaan
  • 17.00: Afsluiting
  • 17.00 – 18.15 uur: Borrel en broodmaaltijd
  • 18.15 – 20.00 uur: Algemene Ledenvergadering Bosgroep Midden Nederland

Locatie

Restaurant Darthuizen
Rijksstraatweg 315
3956 CP Leersum
tel. 0343 453 041

Er is voldoende parkeergelegenheid ter plekke. Bent u afhankelijk van openbaar vervoer? Laat het ons dan weten, dan kunnen we u, in overleg, ergens op een nabijgelegen station oppikken.

Zien we u op 20 november?

Bent u bij de ledenvergadering aanwezig? Dan ontvangen wij uw aanmelding graag uiterlijk vrijdag 15 november via e-mail middennederland@bosgroepen.nl of via telefoon 0318 672 626. We horen ook graag of u de gehele middag en avond aanwezig bent, of bijvoorbeeld alleen bij de ledenvergadering. Na aanmelding sturen wij u de stukken voor de ALV toe.
Graag tot ziens op woensdag 20 november!