3 miljoen extra bomen voor Nederland met StukjeNatuur

24 december 2020

Op vrijdag 11 december hebben StukjeNatuur, FSC Nederland en de Unie van Bosgroepen de start van een bijzondere samenwerking bekrachtigd. Op Landgoed Prattenburg (Rhenen) werden de eerste bomen geplant. Dat moeten er de komende jaren veel meer worden; het streven is om de komende vijf jaar in Nederland 3 miljoen extra bomen te planten.

StukjeNatuur richt zich op extra aanplant van bomen én andere klimaatmaatregelen in Nederlandse bossen. Dit doet de stichting op basis van donaties en sponsoring van particulieren en bedrijven. Zo wordt ingezet op klimaat-bestendige bossen met meer biodiversiteit en extra CO2-opslag. StukjeNatuur werkt daarbij samen met FSC Nederland en de Unie van Bosgroepen. Een samenwerking waardoor StukjeNatuur direct beschikt over veel kennis en ervaring en aan de slag kan in FSC-gecertifieerde bossen bossen door heel Nederland.

Er wordt gestart in vier gebieden, allen lid van de Bosgroepen, verspreid over 4 provincies. Er worden bomen geplant op de volgende landgoederen:

  • Het Meuleman, De Lutte (Overijssel)
  • Het Feithenhof, Gortel (Gelderland)
  • Prattenburg, Rhenen (Utrecht)
  • Cleefswit, Gemert (Noord-Brabant)

Podcast en meer informatie

FSC Nederland heeft een podcast uitgebracht over StukjeNatuur. In deze podcast gaan Rick Kamphorst en Annerieke Sleurink van FSC Nederland in gesprek met Dirk van Hout en Will Oppo van Stichting StukjeNatuur over de samenwerking voor het toekomstbestendig maken van de Nederlandse bossen, met de Unie van Bosgroepen.
Luister de podcast via onderstaande links:

Voor meer informatie: stukjenatuur.nl.

Foto boven: De eerste bomen planten voor StukjeNatuur op Landgoed Prattenburg, Rhenen (Utrecht), 11 december 2020.
Vlnr: Nicole Olland (Directeur Unie van Bosgroepen), Liesbeth Gort (Directeur FSC Nederland), Dirk van Hout (Mede oprichter StukjeNatuur), Arjan Alkema (Adjunct-Directeur FSC Nederland), Gerard Koopmans (Groepsmanager FSC, Unie van Bosgroepen), Will Oppo (Mede oprichter StukjeNatuur).

labels: , , ,

gerelateerd