24e Nederlandse Rondhoutveiling: 29 februari 2020

14 november 2019

Op 29 februari 2020 wordt voor de 24ste keer de Nederlandse Rondhoutveiling georganiseerd. Op deze voor Nederland unieke veiling worden de mooiste boomstammen uit bos en plantsoen per opbod verkocht. Het gaat om rondhout van bovengemiddelde kwaliteit, dat wordt gebruikt voor bijzondere en duurzame toepassingen (meubelhout, restauraties, vloeren, kunstvoorwerpen, fijnhout etc.). Ook dit jaar is de veiling weer in de aula van Helicon in Velp. De kavels zullen t.z.t weer te bezichtigen zijn op de rolbaan in Schaarsbergen. Tot zover niets nieuws. Toch zijn er wel degelijk wat veranderingen!

Alexander Pechtold veilde tijdens de afgelopen Rondhoutveiling al een aantal kavels

We hebben dit jaar een nieuwe veilingmeester in de persoon van Alexander Pechtold. Tijdens de afgelopen veiling, onder leiding van Albert Keddeman, kwam hij al even proefdraaien, en we zijn erg blij dat hij komend jaar de veiling voor zijn rekening neemt. Pieter Westerhof is projectleider van de Rondhoutveiling. Hij heeft het stokje overgenomen van Meindert Bruggemans, die het afgelopen jaar naar Kroondomein Het Loo is gegaan. Ook nieuw aan de tafel bij de aanstaande rondhoutveiling is Ricardo Berendsen, werkzaam op de financiële afdeling van Bosgroep Midden Nederland. Ricardo zal een deel van het werk van Meindert Bruggemans voor zijn rekening nemen, en naderhand ook zorg dragen voor de financiële afhandeling met alle kopers.

Aanbieden hout tot 10 januari 2020

Net als alle andere jaren kunt u hout voor de veiling aanbieden. Dit kan tot 10 januari 2020. Voor het aanmelden van veilinghout kunt u contact opnemen met uw Bosgroepen-contactpersoon  of via één van de keurmeesters van de Bosgroepen. Voor Noord-Oost Nederland is dit Martijn Jansen, voor Midden Nederland Pieter Westerhof of Jöran Thielemans en voor Zuid Nederland Jos Truijen. Het aanmelden van hout kan ook via houtveiling@bosgroepen.nl.

Op de website Bosgroepen.nl/rondhoutveiling vindt u actuele informatie over de rondhoutveiling. Ook via onze Facebookpagina houden we u op de hoogte van ontwikkelingen en bijvoorbeeld producten die met hout van de veiling zijn gemaakt door verschillende afnemers.

Een bijzonder tafeltje gemaakt van eikenhout van een eerdere Rondhoutveiling (Cambium meubels)

De grootste douglas-stam van de afgelopen Rondhoutveiling werd tot een mooie mast voor een zeilboot gezaagd