Uitdenken, onderhandelen, organiseren: wij zoeken een beleidsmedewerker/projectmanager (min. 32 uur)

1 mei 2017

Zet jij je tanden graag in beleidsvraagstukken, ben je communicatief sterk en heb je een passie voor bos en natuur? Wil jij nieuw beleid meteen ook samen met projectteams handen en voeten geven? Dan ben jij de beleidsmedewerker/projectmanager die we zoeken! Een uitdagende functie (tenminste 32 uur per week) met ruimte voor eigen initiatief waarbij je zowel individueel als in (project-)teams werkt.

Wat ga je doen?

Niet alleen lobbyen bij de ontwikkeling van (nieuw) beleid, maar ook met dit beleid aan de slag! We bieden je een complexe maar zeer interessante combi van uitdenken, onderhandelen, draagvlak creëren en organiseren.

De grootste uitdaging ligt bij de, voor kleine beheerders grote, ontwikkeling van het subsidiestelsel SNL. De Unie vraagt namens haar leden voor ruim 70.000 hectare subsidie aan en dat wordt de komende jaren veel meer. Jij zorgt ervoor dat de ontwikkelingen optimaal uitpakken voor onze leden. De materie is complex en je zit met veel verschillende mensen om tafel.

Naast SNL ga je aan de slag met PAS, kwaliteitsborging en FSC, evenals de nieuwe natuurwetgeving.

De kracht van deze functie zit in het maken, implementeren en doen realiseren van beleid dat in- en extern gedragen wordt. De Bosgroepen zijn uitvoeringsgericht in bos en natuur. Je werkt intensief samen met de directeur en collega’s. Je hebt een centrale positie binnen de Unie en de Bosgroepen.

Wie zoeken we?

Een beleidsmedewerker/projectmanager met kennis van bos- en natuurbeleid in Nederland. Je bent analytisch sterk en communicatief vaardig, zowel mondeling als op schrift. Je bent klantgericht en een echte teamspeler. Je voelt gevoeligheden op bestuurlijk en organisatorisch niveau goed aan. Je hebt WO-werk- en denkniveau en tenminste 5 jaar relevante werkervaring.

Je standplaats is Ede. De aanstelling is vooralsnog voor de duur van één jaar met perspectief op een vaste aanstelling bij goed functioneren. Het maximumsalaris is € 5342,- bruto per maand (schaal 11a, 38 uur per week; excl. 8,25% vakantiegeld).

Interesse?

Stuur je reactie uiterlijk 15 mei 2017 naar Ben Huisman per: unie@bosgroepen.nl.
Ook voor vragen kun je bij Ben Huisman terecht: 06-8353 1553.

Download de vacature in pdf >

Over de (Unie van) Bosgroepen

De Bosgroepen ondersteunen eigenaren van bos- en natuurterreinen bij het beheer en de inrichting van hun bezit. De Bosgroepen zijn coöperatieve verenigingen met zo’n 1400 leden en in totaal meer dan 400.000 hectare bos en natuur in beheer. Bij de drie Bosgroepen werken ongeveer 60 collega’s.

De Unie van Bosgroepen is de koepelorganisatie van de Bosgroepen. De Unie zorgt voor belangenbehartiging op landelijk niveau, samenwerking en de coördinatie van gezamenlijke projecten. De Bosgroepen verbinden leden en provincies en brengen veel beleidsopgaven tot uitvoering.
Bij de Unie van Bosgroepen werken op dit moment 1 directeur, 5 ecologen, 3 project-collega’s, 1 communicatiemedewerker, 2 administratief ondersteuners en straks wellicht jij!

labels:

gerelateerd