Nieuwsarchief

23 juni 2017Meld u aan voor de Beheerdersdag 2017!

Dé kennis- en netwerkdag over bos- en natuurbeheer staat weer voor de deur. Op 29 september bent u voor de negende editie van de Beheerdersdag welkom op Landgoed... (...)

20 juni 2017Bosgroep Midden Nederland zoekt Administrateur (32-38 uur/week)

Ben je gestructureerd, snel en nauwkeurig en heb je cijfermatig inzicht? Misschien ben jij onze nieuwe administrateur! Bosgroep Midden Nederland is een coöperatie... (...)

19 juni 2017PAS in Dinkelland: niet alleen inhoud, vooral proces

De PAS-maatregelen voor drie Natura 2000-gebieden in de gemeente Dinkelland stonden op papier. Op verzoek van de gemeente nam de Unie van Bosgroepen die maatregelen... (...)

15 juni 2017Zevende Bosinventarisatie gaat van start

In de periode 2017-2021 vindt de zevende Nederlandse Bosinventarisatie plaats. Tijdens deze inventarisatie wordt de staat van het Nederlandse bos in kaart gebracht. Dat... (...)

30 mei 2017Folder over bijzondere natuur Keizersrande

Waarom kom je langs de IJssel de roodborsttapuit weer tegen en hoe bijzonder is dat? De Bosgroepen weten hoe de natuur in elkaar steekt en wanneer je trots mag zijn op... (...)

26 mei 2017Bosgroep Noord-Oost zoekt een GIS-specialist (38 uur/week)

Bosgroep Noord-Oost Nederland is een coöperatieve vereniging van bos- en natuureigenaren, met 510 leden in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en... (...)

1 mei 2017Uitdenken, onderhandelen, organiseren: wij zoeken een beleidsmedewerker/projectmanager (min. 32 uur)

Zet jij je tanden graag in beleidsvraagstukken, ben je communicatief sterk en heb je een passie voor bos en natuur? Wil jij nieuw beleid meteen ook samen met... (...)

26 april 2017Boek over geschiedenis Twents landschap

Hoe leefden mensen vanaf de late middeleeuwen in Noordoost-Twente en wat betekende dat voor het landschap? Harm Smeenge ontcijferde drie historische markeboeken om een... (...)

21 april 2017Nieuwe gedragscode natuurbeheer gepubliceerd

De Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren heeft de nieuwe gedragscode natuurbeheer gepubliceerd. Met deze gedragscode kunt u reguliere werkzaamheden uitvoeren... (...)

22 maart 2017Met succes van landbouwgrond naar soortenrijke natuur

U moet Natura 2000-doelen halen of PAS-maatregelen nemen. Dus hebt u landbouwpercelen aangekocht. Maar dan blijkt de praktijk – natuur ontwikkelen – veel... (...)

8 maart 2017Onderzoek naar erosieproblematiek in Heerlijkheid Beek

Heerlijkheid Beek, ten oosten van Nijmegen, heeft veel last van erosie. In opdracht van eigenaar Geldersch Landschap en Kasteelen brengen de Unie van Bosgroepen en... (...)

27 februari 2017Rondhoutveiling: hout opnieuw meer waard

De Bosgroepen kijken terug op een zeer geslaagde Rondhoutveiling, 25 februari op het Helicon in Velp. De gemiddelde prijs lag opnieuw hoger dan vorig jaar.... (...)

21 februari 2017Vacature beleidsmedewerker (min. 32 uur)

Zet jij je tanden graag in beleidsvraagstukken, ben je communicatief sterk en heb je een passie voor bos en natuur? Dan ben jij de beleidsmedewerker die we zoeken! Een... (...)

21 februari 2017Bosgroepen in Regieteam Plein van de Beheerpraktijk

Sinds september hebben de Bosgroepen, als vertegenwoordiger van de Federatie Particulier Grondbezit (FPG), een plek in het Regieteam Plein van de Beheerpraktijk van de... (...)

20 februari 2017Bosgroepen dienen zienswijze Omgevingswet in

Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) heeft een voorstel gepubliceerd om de Wet natuurbescherming in de Omgevingswet op te nemen. De Bosgroepen maken zich zorgen... (...)

20 februari 2017Positieve geluiden over verkopen hout met FSC-keurmerk

De Bosgroepen zetten een deel van het geproduceerde hout in sortimenten rechtstreeks af aan de grote houtverwerkers. In 2016 viel voor het eerst op dat de verwerkers in... (...)

16 februari 2017Voedselbos als nieuwe vorm van inkomsten?

Het concept ‘voedselbos’ is de laatste jaren in opkomst. Bosbouw wordt gecombineerd met landbouw in een duurzaam ecosysteem. Ecologie en economie gaan daarbij hand... (...)

8 februari 2017Vind uw kwaliteitshout op de 21e Nederlandse Rondhoutveiling

Bent u op zoek naar die ene bijzondere stam? U vindt hem 25 februari op de Nederlandse Rondhoutveiling. De Bosgroepen organiseren de veiling dit jaar voor de 21e... (...)

14 december 2016Kerstgroet

2016 was voor de Unie een bijzonder jaar, waarin we ons 25-jarig bestaan hebben gevierd. In die 25 jaar is de Unie gegroeid tot een stevige organisatie die de Bosgroepen... (...)

14 december 2016Bosgroepen schrijven themanummer De Levende Natuur over landschapsanalyses

De Unie van Bosgroepen heeft het novembernummer van De Levende Natuur gemaakt. Het themanummer staat helemaal in het teken van de landschapsecologische systeemanalyse... (...)

Pagina 1 van 71234... »