Nieuwsarchief

3 oktober 2017Zonnig Mariënwaerdt verwelkomt ruim 600 bos- en natuurbeheerders

Ruim 600 beheerders van bos en natuur bezochten vrijdag 29 september de 9e Beheerdersdag op Landgoed Mariënwaerdt. Bezoekers hoorden over actuele ontwikkelingen in het... (...)

26 september 2017Uniek hoogveenonderzoek Aamsveen van start

Op 5 september werd een start gemaakt met het hoogveenonderzoek Aamsveen. Deskundigen van de Bosgroepen, BIAX consult, ecohydrologisch adviesbureau Bell Hullenaar, prof.... (...)

11 september 2017Even voorstellen: Mirjam Broekmeyer

Vanaf maandag 18 september zal ik bij de Unie van Bosgroepen de functie van beleidsmedewerker/projectmanager vervullen. Mijn belangrijkste taak in het begin zal het... (...)

9 augustus 2017Cursus: van landbouwgrond naar natuur

U moet Natura 2000-doelen halen of PAS-maatregelen nemen. Dus hebt u landbouwpercelen aangekocht. Maar dan blijkt de praktijk – natuur ontwikkelen – veel... (...)

31 juli 2017PAS voor Punthuizen-Stroothuizen

Voor Natura 2000-gebied Punthuizen-Stroothuizen worden PAS-maatregelen voorbereid. Die maatregelen moeten de natuurkwaliteit verbeteren. Fons Eysink van de Unie van... (...)

26 juli 2017Utrecht gaat toezicht bij openstelling vergoeden

Utrecht maakt als eerste provincie geld vrij om bij de openstelling van gebieden ook het toezicht in die gebieden te vergoeden. De Unie van Bosgroepen maakt zich samen... (...)

12 juli 2017Nieuwe natuur op Schultenwolde

Midden in een gebied met vochtige heide gaf Landgoed Schultenwolde (Tubbergen) twee hectare landbouwgrond terug aan de natuur. Bosgroep Noord-Oost Nederland (Erik... (...)

6 juli 2017Groenfonds helpt grote natuurherstelprojecten voorfinancieren

Grote natuurherstelprojecten vragen soms een forse voorfinanciering. Dat zet een rem op de voortgang van deze projecten. De Bosgroepen kunnen nu dankzij een... (...)

27 juni 2017Hogere SNL-vergoeding ‘bos met productie’

Brussel heeft een aantal aanpassingen in het Subsidiestelsel Natuur en Landschap (SNL) goedgekeurd. De standaardkostprijs voor het beheertype bos met productie gaat... (...)

23 juni 2017Meld u aan voor de Beheerdersdag 2017!

Dé kennis- en netwerkdag over bos- en natuurbeheer staat weer voor de deur. Op 29 september bent u voor de negende editie van de Beheerdersdag welkom op Landgoed... (...)

20 juni 2017Bosgroep Midden Nederland zoekt Administrateur (32-38 uur/week)

Ben je gestructureerd, snel en nauwkeurig en heb je cijfermatig inzicht? Misschien ben jij onze nieuwe administrateur! Bosgroep Midden Nederland is een coöperatie... (...)

19 juni 2017PAS in Dinkelland: niet alleen inhoud, ook proces

De PAS-maatregelen voor drie Natura 2000-gebieden in de gemeente Dinkelland stonden op papier. Op verzoek van de gemeente nam de Unie van Bosgroepen die maatregelen... (...)

15 juni 2017Zevende Bosinventarisatie gaat van start

In de periode 2017-2021 vindt de zevende Nederlandse Bosinventarisatie plaats. Tijdens deze inventarisatie wordt de staat van het Nederlandse bos in kaart gebracht. Dat... (...)

30 mei 2017Folder over bijzondere natuur Keizersrande

Waarom kom je langs de IJssel de roodborsttapuit weer tegen en hoe bijzonder is dat? De Bosgroepen weten hoe de natuur in elkaar steekt en wanneer je trots mag zijn op... (...)

26 april 2017Boek over geschiedenis Twents landschap

Hoe leefden mensen vanaf de late middeleeuwen in Noordoost-Twente en wat betekende dat voor het landschap? Harm Smeenge ontcijferde drie historische markeboeken om een... (...)

21 april 2017Nieuwe gedragscode natuurbeheer gepubliceerd

De Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren heeft de nieuwe gedragscode natuurbeheer gepubliceerd. Met deze gedragscode kunt u reguliere werkzaamheden uitvoeren... (...)

22 maart 2017Met succes van landbouwgrond naar soortenrijke natuur

U moet Natura 2000-doelen halen of PAS-maatregelen nemen. Dus hebt u landbouwpercelen aangekocht. Maar dan blijkt de praktijk – natuur ontwikkelen – veel... (...)

8 maart 2017Onderzoek naar erosieproblematiek in Heerlijkheid Beek

Heerlijkheid Beek, ten oosten van Nijmegen, heeft veel last van erosie. In opdracht van eigenaar Geldersch Landschap en Kasteelen brengen de Unie van Bosgroepen en... (...)

27 februari 2017Rondhoutveiling: hout opnieuw meer waard

De Bosgroepen kijken terug op een zeer geslaagde Rondhoutveiling, 25 februari op het Helicon in Velp. De gemiddelde prijs lag opnieuw hoger dan vorig jaar.... (...)

21 februari 2017Bosgroepen in Regieteam Plein van de Beheerpraktijk

Sinds september hebben de Bosgroepen, als vertegenwoordiger van de Federatie Particulier Grondbezit (FPG), een plek in het Regieteam Plein van de Beheerpraktijk van de... (...)

Pagina 1 van 81234... »