Nieuwsarchief

8 februari 2017Vind uw kwaliteitshout op de 21e Nederlandse Rondhoutveiling

Bent u op zoek naar die ene bijzondere stam? U vindt hem 25 februari op de Nederlandse Rondhoutveiling. De Bosgroepen organiseren de veiling dit jaar voor de 21e... (...)

14 december 2016Kerstgroet

2016 was voor de Unie een bijzonder jaar, waarin we ons 25-jarig bestaan hebben gevierd. In die 25 jaar is de Unie gegroeid tot een stevige organisatie die de Bosgroepen... (...)

14 december 2016Bosgroepen schrijven themanummer De Levende Natuur over landschapsanalyses

De Unie van Bosgroepen heeft het novembernummer van De Levende Natuur gemaakt. Het themanummer staat helemaal in het teken van de landschapsecologische systeemanalyse... (...)

13 december 2016Vacature beleidsmedewerker

SNL, FSC, nieuwe natuurwetgeving: natuurbeleid verandert continu. Wij zijn op zoek naar een beleidsmedewerker (32 uur per week) die met deze thema’s proactief aan de... (...)

12 december 2016Alle SNL-aanvragen ingediend

Na een turbulent jaar vol nieuwe regels en afspraken hebben de Bosgroepen alle SNL-aanvragen ingediend bij de desbetreffende provincies. De SNL-medewerkers van de drie... (...)

12 december 2016Nieuwe natuurwet: wat moet u weten

Op 1 januari 2017 treedt de nieuwe Wet natuurbescherming in werking. Deze vervangt drie wetten; de Natuurbeschermingswet 1998, de Flora- en faunawet en de Boswet . Voor... (...)

8 december 2016Abonnement Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF)

Sinds dit jaar hebben de Bosgroepen een abonnement op de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF). In deze databank staan verspreidingsdata van flora en fauna (planten,... (...)

1 december 2016Bijdragen Bosgroepen op Sovon-dag goed ontvangen

Voor het eerst leverden de Bosgroepen een inhoudelijke bijdrage aan de Landelijk Dag van Sovon. De zalen zaten vol met een geboeid publiek. Wij lieten deze... (...)

14 november 2016Meld uw kwaliteitshout aan voor de 21e Rondhoutveiling

Hebt u opvallende stammen van bijzondere kwaliteit? Meld u aan voor de Nederlandse Rondhoutveiling op 25 februari 2017 in Arnhem. U krijgt een betere prijs voor uw hout... (...)

27 oktober 2016Bosgroepen ondertekenen overeenkomst voor meer en productiever bos

Meer bos en productiever bos: 19 partijen uit de bos- en houtsector willen daar samen werk van maken. Zij ondertekenden daarvoor op woensdag 26 oktober tijdens de... (...)

25 oktober 2016Bosgroepen op stoom met SNL-aanvragen

Van 15 november tot 31 december moeten SNL-aanvragen bij de provincies worden ingediend. De Bosgroepen liggen met de voorbereiding van deze aanvragen goed op schema.... (...)

21 oktober 2016Regiobijeenkomst met jubileumtintje in Ossendrecht

‘De Bosgroepen hebben veel kennis in huis. De uitdaging is om ook goed te blijven luisteren naar leden.’ De regiobijeenkomst op 6 oktober was de laatste bijeenkomst... (...)

20 oktober 2016André Jansen met sabbatical

Vanaf 1 november neemt ecoloog André Jansen 5 maanden sabbatical. André wil de tijd gebruiken om een boek te schrijven over de Nederlandse hoogvenen. Daarnaast gaat... (...)

4 oktober 2016Succesvolle Beheerdersdag blijft doorgroeien!

Vrijdag 30 september vond voor de achtste keer de Beheerdersdag plaats. De Beheerdersdag is dé jaarlijkse ontmoetingsdag rondom het beheer van bos, natuur en landschap.... (...)

22 september 2016Vernatting Zomerpolder van start

Om de kalkminnende vegetatie een duwtje in de rug te geven, meer ruimte te creëren voor grutto, kievit, veldleeuwerik en kemphaan en tegelijkertijd de veraarding van... (...)

5 september 2016Grote verandering SNL-stelsel voor kleine beheerders

Met ingang van 1 januari 2017 moeten alle beheerders die gebruik willen maken van SNL beheersubsidie gecertificeerd zijn. Daarnaast stellen de meeste provincies een... (...)

29 augustus 2016Denk mee over samenwerking!

Samenwerking is voor de Bosgroepen een sleutelwoord. In de afgelopen 25 jaar hebben wij met coöperatieve samenwerking mooie resultaten bereikt. Daar gaan we graag mee... (...)

24 augustus 2016SNL-aanvragen kunnen van start!

Leden met een aflopende SNL-aanvraag hebben lang op duidelijkheid moeten wachten. Maar sinds kort kunnen we verder met de nieuwe SNL-aanvragen voor 2017. We streven... (...)

22 augustus 2016Gentiaanblauwtje fladdert weer op De Malpie

De verwachting was dat de populatie van het Gentiaanblauwtje uitgestorven zou zijn op De Malpie. Maar 16 augustus heeft de Bosgroep samen met vrijwilligers eitjes van... (...)

12 juli 2016Jubileum Bosgroepen al twee keer gevierd

De Unie van Bosgroepen viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Daar wordt aandacht aan besteed in diverse bijeenkomsten, verspreid door het hele land. De afgelopen weken... (...)

Pagina 1 van 61234... »